Placeholder for Screen Miriam 3Screen Miriam 3

Nieuwe Uitzicht­en

Hoe creëren we meer natuur in onze leefomgeving? En hoe betrekken we omwonenden bij de aanleg hiervan? Museum van Bommel van Dam en Odapark nodigden in de zomer van 2021 negen kunstenaars en ontwerpers uit om nieuwe mogelijkheden voor vergroening te verkennen. Hiervoor ontwikkelden ze allemaal een plan, dat ze op diverse plekken in de gemeenten Venlo en Venray hebben uitgevoerd.

Nieuwe natuur

Klimaatadaptatie en duurzaamheidsvraagstukken vragen om een andere kijk op onze omgeving. Vergroening speelt daarin om verschillende manieren een rol. Meer ruimte voor natuur gaat hittestress tegen, houdt bij hoosbuien water vast, vangt fijnstof af en komt de biodiversiteit ten goede. Bovendien is groen in de buurt bevorderlijk voor ontspanning en welzijn.

Meer natuur om ons heen biedt dus vele voordelen. Maar, hoe zijn planten of bomen in te passen in de drukke binnenstad, op een parkeerplaats of op een bedrijventerrein? En hoe betrek je bewoners, bezoekers of ondernemers bij nieuwe natuur in hun omgeving? Met dit project willen we mogelijkheden in kaart brengen, andere werkwijzen uitproberen en inspiratie bieden voor de toekomst.

Partners

Placeholder for Logo CIV FC liggend 03Logo CIV FC liggend 03
Placeholder for Logo PL kleurLogo PL kleur
Placeholder for MFO LOGO CMYK ROO DjpgMFO LOGO CMYK ROO Djpg
Placeholder for CF Logo zwart 1CF Logo zwart 1
Placeholder for BNG Cultuurfonds kleurjpgBNG Cultuurfonds kleurjpg
Placeholder for INTERREG logo2022 transp RGBINTERREG logo2022 transp RGB
Placeholder for Logo euregioLogo euregio
Placeholder for Logo gemeente venlo CYMK 2jpgLogo gemeente venlo CYMK 2jpg

Subprojecten