Placeholder for 2 Vervolgonderwijs2 Vervolgonderwijs

Ver­vol­go­nder­wi­js (mbo, hbo, wo)

Voor studenten van het mbo, hbo of de universiteit bieden we VTS rondleidingen aan. Altijd afgestemd op de thema's van de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn!

VTS rondleiding

Bij deze rondleiding vertellen we niet wat er te zien is, maar ontdekken de studenten dat samen! Aan de hand van een uit de Verenigde Staten afkomstige vorm van kunstbeschouwing: Visual Thinking Strategies. Deze eenvoudige en gestructureerde methode helpt studenten om zonder oordeel te kijken, te luisteren en voort te bouwen op elkaars zienswijze. Onze VTS rondleidingen zijn altijd afgestemd op de thema’s van de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn. In overleg kan er ook altijd een korte, creatieve opdracht aan een rondleiding gekoppeld worden.

Waarom?
VTS is nadrukkelijk geen methode van kennisoverdracht, maar een manier van kunst beschouwen die aanzet tot nadenken en associëren, respectvol naar elkaar luisteren en echt aandachtig te kijken naar kunst. Samen met aandacht kijken prikkelt tot samen nadenken, bespreken en samenwerken.
Geschikt voor:
groepen vanaf 5 personen
Duur:
± 1 uur
Prijs:
vanaf €60 per groep
Reserveren:
minimaal twee weken van tevoren via educatie@vanbommelvandam.nl

Placeholder for 10 VTS10 VTS

Goed om te weten

Dit programma kan in het Nederlands en in het Engels worden gevolgd. We verzoeken scholen om het vervoer van en naar ons museum zelf te organiseren. Meer informatie over routes en parkeren lees je op de pagina Openingstijden & Locatie. Begeleiders hoeven geen entreekosten te betalen. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief toegangsbewijs.

Meer informatie

Meer weten over bovenstaand aanbod? Of wil je jouw educatieve bezoek aan museum van Bommel van Dam alvast plannen? Neem contact op met Sanne Aben via educatie@vanbommelvandam.nl.