Placeholder for VBVD2021 Website 032VBVD2021 Website 032
Bezoek VBVD

Toe­ganke­lijkheid

Museum van Bommel van Dam is toegankelijk voor iedereen die graag verrast wil worden. Hieronder vind je praktische informatie over de toegankelijkheid van het pand. Heb je tijdens het bezoek een vraag? Spreek dan een medewerker van het museum aan, zij helpen je graag verder.

Rolstoelen en scootmobielen

Het museum is volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel, mini scootmobiel (niet groter dan 120 cm x 70 cm x 109 cm) of ander hulpmiddel dat stapvoets gebruikt wordt (er kan gevraagd worden naar de rijvaardigheid). Een eventuele uitzondering tijdens een specifieke tentoonstelling - bijvoorbeeld i.v.m. beperkte bewegingsruimte - wordt vermeld via de website van het museum. Met een grote scootmobiel is het museum slechts beperkt toegankelijk; voor de tentoonstellingsruimtes kun je gebruikmaken van een leenrolstoel. Het museum heeft twee leenrolstoelen beschikbaar. Deze kunnen van tevoren gereserveerd worden. Een begeleider mag gratis met je mee. Voor mogelijke maatwerkoplossingen gaan we graag met je in overleg.

Placeholder for VBVD2021 Website 005VBVD2021 Website 005

Parkeren voor mindervaliden

Dichtbij het museum parkeren kan op de Deken van Oppensingel en in parkeergarage Q-Park Arsenaal. Op beide locaties zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor voertuigen van bezoekers met een beperking.

Begeleiders

Begeleiders van bezoekers met een fysieke beperking zijn gratis welkom in ons museum.

Hulphonden

Geregistreerde hulphonden zijn welkom in ons museum en bij Museumcafé Reina.