Placeholder for VBVD2021 Liggend Campagnebeeld 05 LeegVBVD2021 Liggend Campagnebeeld 05 Leeg

Basison­der­wi­js

Leerkrachten en hun leerlingen zijn van harte welkom in museum van Bommel van Dam. Bezoek onze tentoonstellingen en volg aansluitend een workshop of les ter verdieping. Ook bieden we een gratis educatieprogramma voor in de klas.

Regulier bezoek

Tijdens een regulier bezoek maken leerlingen via een levensechte illusie kennis met het echtpaar Maarten en Reina van Bommel-van Dam. Leerlingen worden aan de hand van verhalen en kunstwerken meegenomen in de geschiedenis van ons museum. Reguliere bezoeken zijn altijd afgestemd op de thema’s van de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn.

Geschikt voor: groep 1 t/m 8
Duur:
± 1,5 uur
Begeleiding:
1 begeleider per 15 leerlingen
Prijs:
€60,- per groep

Atelier NL: Earth Painting - De kleuren van Venlo

Bij de tentoonstelling Atelier NL - Earth Alchemy – 15 Years of Digging bieden we een speciaal educatieprogramma waarin leerlingen aan de slag gaan met het maken van verf. Volgens eeuwenoude methodes brengen leerlingen samen met Atelier NL het kleurenpalet van Venlo in beeld.

Geschikt voor: groep 6 t/m 8
Duur:
± 1,5 uur
Begeleiding:
1 begeleider per 15 leerlingen
Prijs:
€100,- per groep

Placeholder for 1 To See a World in a Grain of Sand Atelier NL Blickfänger21 To See a World in a Grain of Sand Atelier NL Blickfänger2

World Savers (in de klas)

Liever op school aan de slag? Speciaal voor leerlingen van de bovenbouw ontwikkelden we in samenwerking met ontwerper Jannie Schmitz en Kunst uit het Vuistje een bordspel voor in de klas. In een creatieve spelvorm gaan leerlingen aan de slag met maatschappelijke thema’s als energie, voedsel, water en wonen.

Geschikt voor: groep 6, 7 en 8
Opzet: 8 tot 32 spelers verdelen in 4 groepen
Duur: ± 1,5 uur
Begeleiding: de leerkracht is de spelleider en ontvangt een spelhandleiding
Prijs: gratis. Het spel is te leen via museum van Bommel van Dam.

Goed om te weten

We verzoeken scholen om het vervoer van en naar ons museum zelf te organiseren. Meer informatie over routes en parkeren lees je op de pagina Openingstijden & Locatie. Begeleiders hoeven geen entree kosten te betalen. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief toegangsbewijs.

Meer informatie

Meer weten over bovenstaand aanbod? Of wil je jouw educatieve bezoek aan museum van Bommel van Dam alvast plannen? Neem contact op met Sanne Aben via educatie@vanbommelvandam.nl.