Placeholder for VBVD2021 Website 045VBVD2021 Website 045

Missie en visie

Museum van Bommel van Dam is een stedelijk museum met een ruime collectie moderne en hedendaagse kunst. Museum van Bommel van Dam is hét museum van de regio Venlo en is er van en voor iedereen.

Missie

Museum van Bommel van Dam gelooft in de kracht van moderne en hedendaagse kunst. De kracht om te verwonderen, te verbinden en te veranderen. We vinden dat iedereen in onze samenleving de kans moet krijgen om die kracht te ervaren. We zijn er namelijk van overtuigd dat kunst mensen aan het denken zet over de wereld, over hun directe omgeving en over hun eigen rol in de maatschappij. We geloven dat bewustwording door middel van moderne en hedendaagse kunst bijdraagt aan de maatschappij van morgen.

Visie

Als euregionaal museum voor moderne en hedendaagse kunst staat museum van Bommel van Dam middenin de samenleving. Interactie met ons publiek vormt de basis voor onze programmering. Wat houdt mensen bezig en hoe kunnen we daar door middel van tentoonstellingen, activiteiten en projecten op inspelen? We zoeken hierin naar verbindingen met alle lagen van de samenleving. Moderne en hedendaagse kunst is voor ons het middel om die verbindingen tot stand te brengen. Op deze manier dragen we bij aan de maatschappelijke en stedelijke ontwikkeling van Venlo en de rest van de regio.