Placeholder for VBVD2021 Website 058VBVD2021 Website 058

Huis­regels

Welkom in ons museum, waar we een unieke verzameling moderne en hedendaagse kunst koesteren. Om een geweldige ervaring voor iedereen te garanderen, hebben we enkele richtlijnen opgesteld die gelden voor al onze bezoekers.

Jassen, tassen en paraplu’s

Om kunstwerken te beschermen, mogen jassen, grote tassen, rugzakken en paraplu’s niet mee de tentoonstellingsruimtes in. Tassen kleiner dan A4-formaat mogen mee naar binnen, mits ze op de buik worden gedragen. Op verdieping -1 bevindt zich een gratis garderobe voor jassen, tassen, rugzakken en paraplu’s. Hier zijn ook kluisjes waarin je kostbare spullen kunt opbergen.

Eten en drinken

In de tentoonstellingsruimtes is eten en drinken niet toegestaan, inclusief pakjes drinken of snacks voor kinderen. Geniet gerust van een hapje en drankje in ons museumcafé.

Foto’s en filmpjes

Voel je vrij om foto’s en filmpjes te maken voor persoonlijk gebruik, maar zonder flits alsjeblieft. Professionele fotografen dienen zich vooraf aan te melden. Respecteer de privacy van andere bezoekers en maak geen foto’s of filmpjes van hen zonder toestemming.

Afstand tot de kunstwerken

Het is soms héél verleidelijk om dichtbij te kijken, dat begrijpen we. Maar bewaar minimaal 30 centimeter afstand tot de kunstwerken en vermijd aanraking, tenzij anders aangegeven. We vertrouwen op je voorzichtigheid om schade aan kunstwerken of het gebouw te voorkomen.

Geluiden en telefoneren

In de tentoonstellingsruimtes wordt er met aandacht naar kunst gekeken, dat proces willen we zoveel mogelijk de ruimte geven. Het is daarom niet toegestaan om in de tentoonstellingsruimtes te telefoneren. Uiteraard juichen we het toe dat je met anderen spreekt over wat er tentoongesteld wordt, maar hou hierbij ook rekening met andere bezoekers.

Tekenen en schrijven

Voel je vrij om te schrijven of tekenen in de tentoonstellingszalen, maar gebruik hiervoor enkel potloden. Pennen en viltstiften zijn niet toegestaan in de tentoonstellingsruimtes. Gebruik alsjeblieft geen muren, vloeren, bordjes of kunstwerken als ondergrond. Bij de balie zijn klembordjes te leen, indien je daar behoefte aan hebt.

Hulpmiddelen

Het museum is volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel, mini scootmobiel (niet groter dan 120 cm x 70 cm x 109 cm) of ander hulpmiddel dat stapvoets gebruikt wordt (er kan gevraagd worden naar de rijvaardigheid). Een eventuele uitzondering tijdens een specifieke tentoonstelling - bijvoorbeeld i.v.m. beperkte bewegingsruimte - wordt vermeld via de website van het museum. Ook kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan. Met een grote scootmobiel is het museum slechts beperkt toegankelijk; voor de tentoonstellingsruimtes kun je gebruikmaken van een leenrolstoel. Het museum heeft twee leenrolstoelen beschikbaar. Deze kunnen van tevoren gereserveerd worden. Een begeleider mag gratis met je mee. Voor mogelijke maatwerkoplossingen gaan we graag met je in overleg.

Kinderen en jongeren

We verwelkomen graag kinderen in ons museum! Onder begeleiding van een volwassene van minimaal 18 jaar kunnen kinderen bij ons kennismaken met kunst en cultuur. Kinderen zijn vaak niet vertrouwd met de regels in een museum en begrijpen mogelijk niet waarom het belangrijk is om kunstwerken niet aan te raken. Daarom vragen we begeleiders vriendelijk om actief bij te dragen aan het educatieve proces van de kinderen op dit gebied. In de tentoonstellingsruimtes is rennen en stoeien niet toegestaan.

Voor de allerkleinste bezoekers

Op verdieping -1 is een ruim toilet met wandcommode aanwezig waar luiers verschoond kunnen worden. Moeders kunnen deze ruimte ook gebruiken om te kolven.

Roken

Roken, vapen en het gebruik van e-sigaretten zijn niet toegestaan in het museum, inclusief het museumcafé, de toiletten, het dakterras en het entreegebied. Roken is alleen toegestaan op het terras van Reina Museumbites.

Huisdieren

Met uitzondering van hulphonden zijn huisdieren niet toegestaan in de tentoonstellingsruimtes.

Veiligheid en controle

Jouw verblijf in het museum is op eigen verantwoordelijkheid. Voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor anderen of onze collectie, zijn niet toegestaan. We behouden ons het recht voor om tassen en andere voorwerpen te controleren voor de veiligheid van iedereen in het museum.

Ter afsluiting

Een deel van ons museumgebouw is gratis toegankelijk, voor de tentoonstellingsruimtes geldt een entreeprijs. Wij gebruiken een toegangssticker als bewijs van betaling. Medewerkers van het museum kunnen je tijdens jouw bezoek op elk moment vragen jouw toegangssticker te tonen.

Bezoekers die zich niet houden aan de huisregels van ons museum, worden vriendelijk verzocht om te vertrekken.

We hopen dat je geniet van je bezoek aan ons museum en vragen je begrip en medewerking om de ervaring voor alle bezoekers zo prettig mogelijk te maken.