Placeholder for VBVD Vrijwilligers Vera 9652VBVD Vrijwilligers Vera 9652

Word vri­jwilliger

Museum van Bommel van Dam kan niet zonder de hulp van enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger ontvang je bezoekers als gastheer of gastvrouw, bied je ondersteuning bij de balie en museumshop, verzorg je rondleidingen of help je onze vaste medewerkers achter de schermen. Je krijgt gratis toegang tot het museum en wordt uitgenodigd voor bijzondere activiteiten. Ook organiseren we jaarlijks een vrijwilligersdag. Voel je vrij, word vrijwilliger!

Baliehost

Vera (45)

“Ondanks mijn gezondheidsbeperkingen kan ik via deze weg toch een maatschappelijke én ontspannende bijdrage leveren. Het doet me goed als ik merk dat we bezoekers een fijne middag bezorgen. Je ontvangt zoveel positiviteit en waardering op zoveel verschillende manieren. Ik voel me volwaardig.”

Placeholder for VBVD Vrijwilligers Vera 9689VBVD Vrijwilligers Vera 9689

Rondleider en host

Marcel (51)

“Ik vind het heerlijk om bezoekers te enthousiasmeren en ze mee te nemen in mijn verhaal. En die verhalen komen in alle soorten en maten. Iedere dag is een verrassing. Na mijn vrijwilligerswerk kom ik altijd weer voldaan én zen thuis. Het museum is een sociale plek, maar wel eentje die mij rust brengt.”

Placeholder for VBVD Vrijwilligers Marcel 0348VBVD Vrijwilligers Marcel 0348

Allround talent

Freija (23)

“Sinds ik ben ingestapt, is mijn sociale netwerk flink gegroeid en ben ik als eerste op de hoogte van alle toffe culturele events in de omgeving. Ik zocht naar een mooie toevoeging op mijn CV, maar het is zoveel meer. Ik zou alle mogelijkheden en interessante uitdagingen niet willen missen!”

Placeholder for VBVD Vrijwilligers Freja 9876VBVD Vrijwilligers Freja 9876

Baliehost

Bertie (84)

“Ik houd van de reuring en variatie. Lekker babbelen, bezoekers wegwijs maken en mijn (geheime!) tips delen. Ik voel me helemaal happy hier en hoop dat het voor nóg meer mensen een plek wordt waar ze zich thuis voelen.”

Placeholder for VBVD Vrijwilligers Bertie 0261VBVD Vrijwilligers Bertie 0261

Aanmelden

Ben jij achttien jaar of ouder en lijkt het je leuk om net als Vera, Marcel, Freija en Bertie één of meer dagdelen per week te helpen in ons museum? Stuur een e-mail naar vrijwilligers@vanbommelvandam.nl of bel ons (077 351 3457). We bespreken samen wat jouw talenten zijn en bepalen in overleg welke taken het best bij je passen.