Placeholder for 1 Voortgezet onderwijs1 Voortgezet onderwijs

Voort­gezet onder­wi­js (vmbo, havo, vwo)

We verwelkomen middelbare scholieren en hun docenten graag in museum van Bommel van Dam. Onder leiding van onze museumdocenten ervaren jouw leerlingen de waarde van moderne en hedendaagse kunst en geven ze er op persoonlijke wijze betekenis aan. Aansluitend op onze tentoonstellingen bieden we verschillende mogelijkheden. Interesse? Vul het aanvraagformulier in onderaan deze pagina en vermeld je wensen en eventuele vragen.

Ons aanbod

 • Museumles (45/90 minuten)
  Een rondleiding in museum van Bommel van Dam is altijd interactief en wordt afgestemd op de thema’s of leerdoelen van jouw school. Indien gewenst wordt een rondleiding gecombineerd met een workshop in het zolderatelier.
 • Een lokaal verhaal (lessenreeks)
  Leerlingen doen in kleine groepjes onderzoek naar één verhaal, kunstwerk of thema uit het museum dat hen aanspreekt of opvalt. De reeks bestaat uit één korte museumles en twee lessen op school.
 • Leren van kunstenaars en makers (90/180 minuten)
  Het museum organiseert speciale activiteiten waarbij het bezoek aan een tentoonstelling wordt begeleid door een kunstenaar. Het museumbezoek wordt dan gecombineerd met een workshop op het terrein van de beeldende kunst, theater, muziek of dans. Desgewenst kunnen deze projecten in overleg op maat worden samengesteld.
 • Zelfstandig bezoek
  Met jouw klas het museum in zonder rondleiding of programma? Je bent van harte welkom! Wel dient je bezoek vooraf doorgegeven te zijn, zodat we voorbereid zijn op jullie komst. Voorafgaand informatie ontvangen over de tentoonstelling? Meld het bij je aanvraag.

Goed om te weten

 • We verzoeken middelbare scholen om het vervoer van en naar ons museum zelf te organiseren. Meer informatie over routes en parkeren lees je op de pagina Openingstijden & Locatie.
 • Prijzen zijn inclusief BTW en inclusief toegangsbewijzen.
 • Een museumles mag tot 5 werkdagen vooraf kosteloos geannuleerd worden. Buiten die termijn berekenen wij de kosten van de rondleider aan de klant.

Aanvragen museumles