Placeholder for 1 Voortgezet onderwijs1 Voortgezet onderwijs

Voort­gezet onder­wi­js (vmbo, havo, vwo)

We verwelkomen middelbare scholieren en hun docenten graag in museum van Bommel van Dam. Onder leiding van onze museumdocenten ervaren jouw leerlingen de waarde van moderne en hedendaagse kunst en geven ze er op persoonlijke wijze betekenis aan. Aansluitend op onze tentoonstellingen bieden we verschillende mogelijkheden. Interesse? Vul het aanvraagformulier in onderaan deze pagina en vermeld je wensen en eventuele vragen.

Ons aanbod

Museumles (45/90 minuten)
Een rondleiding in museum van Bommel van Dam is altijd interactief en wordt afgestemd op de wisseltentoonstellingen. Indien gewenst wordt een rondleiding gecombineerd met een workshop in het zolderatelier. De duur van de les hangt af van jouw wens, het niveau wordt afgestemd op de doelgroep.

In een speciale les (60/90 minuten), ontwikkeld in samenwerking met Co. de Cultuurontwikkelaar, bieden we een werkvorm aan voor in de klas aanvullend op het bezoek aan de tentoonstelling Tirzo Martha - Intensive Care. De creatieve werkvorm nodigt uit tot dialoog en het delen van ervaringen, waarbij de nadruk ligt op het overbruggen van verschillen en het vinden van gemeenschappelijke grond. Het programma is niet alleen relevant voor de kunstsectie, maar kan schoolbreed worden ingezet. Indien gewenst kan een vakdocent van Co. de Cultuurontwikkelaar bij jullie in de klas komen om de werkvorm in goede banen te leiden. Prijs: €150,-

Zelfstandig bezoek
Met jouw klas het museum in zonder rondleiding of programma? Je bent van harte welkom! Wel dient je bezoek vooraf gepland te zijn, zodat we voorbereid zijn op het bezoek. Voorafgaande informatie ontvangen over de tentoonstelling? Meld het bij je aanvraag!

Placeholder for Mvd O Museum VBVD opening Melle 50Mvd O Museum VBVD opening Melle 50

Goed om te weten

  • We verzoeken middelbare scholen om het vervoer van en naar ons museum zelf te organiseren. Meer informatie over routes en parkeren lees je op de pagina Openingstijden & Locatie.
  • Prijzen zijn inclusief BTW en inclusief toegangsbewijzen.
  • Een museumles mag tot 5 werkdagen vooraf kosteloos geannuleerd worden. Buiten die termijn berekenen wij de kosten van de rondleider aan de klant.

Aanvragen museumles