Placeholder for VBVD2021 Website 054VBVD2021 Website 054

Voort­gezet onder­wi­js (vmbo, havo, vwo)

We verwelkomen middelbare scholieren en hun docenten graag in museum van Bommel van Dam. Aansluitend aan onze tentoonstellingen bieden we verschillende workshops en lessen ter verdieping of verbreding van bepaalde thema’s. Onze tentoonstelling Atelier NL - Earth Alchemy – 15 Years of Digging is niet alleen geschikt voor kunstgerelateerde vakken; de inhoud sluit ook goed aan op de vaksecties aardrijkskunde, biologie en maatschappijleer.

Regulier bezoek

Tijdens een regulier bezoek maken leerlingen via een levensechte illusie kennis met het echtpaar Maarten en Reina van Bommel-van Dam. Leerlingen worden aan de hand van verhalen en kunstwerken meegenomen in de geschiedenis van ons museum. Reguliere bezoeken zijn altijd afgestemd op de thema’s van de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn.

Geschikt voor: alle leerjaren
Duur:
± 1,5 uur
Begeleiding:
1 begeleider per 15 leerlingen
Prijs:
€60,- per groep (entree gratis voor leerlingen V.O.)

Atelier NL: Earth Painting - De kleuren van Venlo

Bij de tentoonstelling Atelier NL - Earth Alchemy – 15 Years of Digging bieden we een educatief programma waarin leerlingen aan de slag gaan met het maken van verf. Volgens eeuwenoude methodes brengen leerlingen samen met Atelier NL het kleurenpalet van Venlo in beeld.

Geschikt voor: alle leerjaren (op maat)
Duur:
± 1,5 uur
Begeleiding:
1 begeleider per 15 leerlingen
Prijs:
€100,- per groep (entree gratis voor leerlingen V.O.)

Placeholder for 1 To See a World in a Grain of Sand Atelier NL Blickfänger21 To See a World in a Grain of Sand Atelier NL Blickfänger2

Atelier NL: Mapping Typologies - De eigenaardigheden van Venlo

Aansluitend op de tentoonstelling Atelier NL - Earth Alchemy – 15 Years of Digging bieden we een speciaal educatieprogramma waarin leerlingen aan de slag gaan met het verzamelen, organiseren, beschrijven, archiveren en rangschikken van materialen. Het programma leert objectief te kijken naar eigen interesses, omgeving en patronen.

Geschikt voor: bovenbouw
Duur: ± 2,5 uur
Begeleiding: 1 begeleider per 15 leerlingen
Prijs: €150,- per groep

World Savers (in de klas)

Liever op school aan de slag? Speciaal voor leerlingen van de onderbouw ontwikkelden we in samenwerking met ontwerper Jannie Schmitz en Kunst uit het Vuistje een bordspel voor in de klas. In creatieve werkvormen gaan leerlingen aan de slag met maatschappelijke thema’s als energie, voedsel, water en wonen.

Geschikt voor: onderbouw
Opzet: 8 tot 32 spelers verdelen in 4 groepen
Duur: ± 1,5 uur
Begeleiding: de leerkracht is de spelleider en ontvangt een spelhandleiding
Prijs: gratis. Het spel is te leen via museum van Bommel van Dam.

Goed om te weten

We verzoeken middelbare scholen om het vervoer van en naar ons museum zelf te organiseren. Meer informatie over routes en parkeren lees je op de pagina Openingstijden & Locatie. Begeleiders hoeven geen entree kosten te betalen. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief toegangsbewijs.

Meer informatie

Meer weten over bovenstaand aanbod? Of wil je jouw educatieve bezoek aan museum van Bommel van Dam alvast plannen? Neem contact op met Sanne Aben via educatie@vanbommelvandam.nl.