Placeholder for Tanja Header websiteTanja Header website
Re-think/Re-act

Scrap you/​Unbox me — Tan­ja Nabben

Vanuit artistieke interventie en creatief onderzoek tot nieuwe inzichten of beeldvorming over het begrip 'eenzaamheid' komen

Sociaal artistiek experiment

Scrap you / unbox me is een sociaal artistiek experiment, waarbij Tanja Nabben (filmmaker en kunstenaar) deelnemers een kist vol tools en inspiratie aanreikt en onder artistieke begeleiding/coaching hun (solitaire) leven en leefomgeving in beeld/woord/geluid vastlegt. De uiteindelijke resultaten, een mix van technieken, uitingen, reflecties en observaties, zullen worden samengevoegd tot een multimediale installatie, waar de toeschouwer visueel en auditief in de macrowereld van een ander stapt. Soms mee de schurende diepte in, soms vol licht en vol humor.

Met dit project wil Tanja onderzoeken of we met artistieke interventie en creatief (zelf)onderzoek tot nieuwe (zelf)inzichten of beeldvorming kunnen komen over het begrip 'eenzaamheid'.

Solitair leven

Tanja richt zich bij dit project op de ‘solitaire’ medemens, een exponentieel groeiende groep in ons land. De benadering van eenzaamheid is meestal vanuit de problematiek van eenzaamheid en het uitgangspunt dat iedereen een sociale bezigheid behoeft. We gaan ervan uit dat ‘achter de geraniums’ een sociale dood betekent, dat we allemaal bij een sociaal netwerk dienen te passen/aan te sluiten en dat je traditionele maatschappelijke of medische hulp nodig hebt als je je slecht, of verwijderd voelt van de maatschappij, je buren, of erger nog: jezelf.

Solitair leven kent vele variaties. Het kan ruimte bieden, bijvoorbeeld voor creatief werk, kunstenaarschap, bezinning of (talent)ontwikkeling op een deelniveau waar anderen de tijd en ruimte niet voor nemen of krijgen.

Website:
www.tanjanabben.wordpress.com

Re-think/Re-act wordt mede mogelijk gemaakt door:

Placeholder for Logo Vriendenloterij FondsLogo Vriendenloterij Fonds
Placeholder for Logo Stichting DoenLogo Stichting Doen
Placeholder for Logo CultuurimpulsLogo Cultuurimpuls
Placeholder for Klant provincie Limburg 346x181Klant provincie Limburg 346x181
Placeholder for Logo Mondriaan FondsLogo Mondriaan Fonds
Placeholder for Logo Prins Bernhard CultuurfondsLogo Prins Bernhard Cultuurfonds

Subprojecten