Placeholder for BVD2279 Re think Re act Campagnebeelden5BVD2279 Re think Re act Campagnebeelden5
Re-think Re-act

Het Eet­bare Land­schap — Irene For­tuyn met KETTER&Co

Ruimtelijk kunstenaar Irene Fortuyn onderzocht met KETTER&Co het vakmanschap van telers, boeren en bakkers in Limburg. Hoe lokaal is datgene wat we uiteindelijk op ons bord hebben liggen? Hoe staat ons eten nou echt in verbinding met het omringende landschap?

Vakmanschap

Het werk van vakmensen was vroeger vaak een afspiegeling van de directe omgeving. Vakmanschap zat geworteld in de materialen die in het landschap aanwezig waren. Denk bijvoorbeeld aan riet, klei, steen en houtsoorten. Met de industrialisatie, globalisering en het wereldwijde transport van goederen is dat verband verwaterd. Nu weten we vaak niet waar onze spullen gemaakt zijn of waar ze vandaan komen. Ruimtelijk kunstenaar Irene Fortuyn onderzocht met KETTER&Co het vakmanschap van telers, boeren en bakkers in Limburg. Hoe lokaal is datgene wat we uiteindelijk op ons bord hebben liggen? Hoe staat ons eten nou echt in verbinding met het omringende landschap? In samenwerking met lokale boeren en telers, studenten Healthy Living van de HAS Hogeschool en museumrestaurant De Posterij is onderzoek gedaan naar Limburgse producten, recepten en ketens.

LAND&HAND

Het Eetbare Landschap is onderdeel van het nationale project LAND&HAND. Met het project ontwikkelt KETTER&Co regionale samenwerkingen tussen onderwijs, (culturele) ondernemers, landschapsorganisaties en lokale overheden. Het initiatief streeft naar een cyclisch bewustzijn bij studenten, een herwaardering van het vakmanschap en de emancipatie van de vakman in het algemeen.

Websites:
www.irenefortuyn.nl

www.ketterenco.nl

www.landenhand.nl

Placeholder for Mvd O VBVD 04092021 052Mvd O VBVD 04092021 052

Re-think Re-act wordt mede mogelijk gemaakt door:

Placeholder for Logo Vriendenloterij FondsLogo Vriendenloterij Fonds
Placeholder for Logo CultuurimpulsLogo Cultuurimpuls
Placeholder for Klant provincie Limburg 346x181Klant provincie Limburg 346x181
Placeholder for MFO LOGO RGB DONKERBLAUW SMALLMFO LOGO RGB DONKERBLAUW SMALL
Placeholder for Logo Prins Bernhard CultuurfondsLogo Prins Bernhard Cultuurfonds

Subprojecten