Open Call voor makers: Nieuwe Uitzichten

donderdag 25 maart 00:00 - zondag 18 april 23:59

Museum van Bommel van Dam in Venlo en Odapark in Venray nodigen kunstenaars, ontwerpers en architecten uit om deel te nemen aan Nieuwe Uitzichten. Binnen dit project is er ruimte voor acht makers om een voorstel te ontwikkelen en uit te voeren dat bijdraagt aan de vergroening van onze leefomgeving. Nieuwe Uitzichten speelt zich af tussen juli 2021 en september 2022.

Doel

Klimaatadaptatie en duurzaamheidsvraagstukken vragen om een andere kijk op onze omgeving. Vergroening speelt daarin op verschillende manieren een rol. Meer ruimte voor groen gaat hittestress tegen, houdt water vast bij hoosbuien, vangt fijnstof af en komt de biodiversiteit ten goede. Bovendien is groen in de buurt bevorderlijk voor ontspanning en welzijn.

Vraag

Nieuwe Uitzichten is erop gericht nieuwe manieren te ontwikkelen om natuur te integreren in onze directe leefomgeving. Hoe zijn planten of bomen in te passen in de drukke binnenstad, op een parkeerplaats of op een bedrijventerrein? En hoe betrek je bewoners, bezoekers of ondernemers bij deze nieuwe natuur? Met dit project willen we mogelijkheden in kaart brengen, andere werkwijzen uitproberen en inspiratie bieden voor de toekomst.

Call voor aanmeldingen!

Wil jij je als creatieve professional over dit vraagstuk buigen en een bijdrage leveren? Meld je dan uiterlijk 18 april 2021 aan via nieuweuitzichten@vanbommelvandam.nl. We verwachten geen uitgewerkte voorstellen, wel een eerste denkrichting met daarbij

  • Een motivatie
  • Uitleg over je werkwijze en de manier waarop je denkrichting aansluit bij je werkpraktijk
  • Indien relevant voor de beoordeling een portfolio of een kort CV (max. 2 A4).

Deelname is mogelijk voor creatieve professionals in de breedste zin van het woord: beeldend kunstenaars (alle disciplines), ontwerpers, social designers, architecten en multidisciplinaire teams.


Meer informatie over de call, aanmelding, selectieprocedure en het vervolg vind je in dit document:

Open Call Nieuwe Uitzichten

Open Call Nieuwe Uitzichten (English)


Fotocredits: Hans van der Beele (Circus Engelbregt, BuitensteBinnenTuin VieCuri Medisch Centrum, 2019-2020)

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LEES ALLES OVER HET TOEKOMSTIGE NIEUWE MUSEUM IN HET OUDE POSTKANTOOR! Alles over het postkantoor: vroeger & de verbouwing Sluit melding