Lezing museum tijdens Destination Unknown

zondag 23 september 19:00 - 20:30

Curator Saskia van de Wiel vertelt over de ambitie van Museum van Bommel van Dam om kunst en maatschappelijke thema's met elkaar te verbinden. Het Circular Art Lab Limburg (CALL) laat zien hoe het museum hiervoor ook nu al op een andere manier samenwerkt met inwoners en organisaties. Een project dat binnen CALL wordt uitgevoerd is van kunstenaar Karin Bartels. Zij zal vertellen hoe ze met een opgave van het museum aan de slag is gegaan en hoe ze daaruit haar project Subjectieve atlas van Venlo heeft ontwikkeld.

DESTINATION UNKNOWN is een non-profit organisatie die jonge kunstenaars een werkperiode biedt in panden die tijdelijk leeg staan; wachtend op een nieuwe eigenaar of klaar voor de sloop. Kunstenaars worden uitgedaagd site-specifiek werk te ontwikkelen. DU is een nomadische organisatie, wat betekent dat ze elk jaar op een andere locatie neerstrijkt.

DESTINATION UNKNOWN is ontstaan vanuit de noodzaak om een podium te bieden aan jonge kunstenaars. DU weet uit eigen ervaring dat het voor jonge kunstenaars moeilijk is om toegang te krijgen tot instituten die hen de gelegenheid bieden om hun talent te tonen en zich verder te ontwikkelen. DU wil niet enkel een tentoonstellingsmogelijkheid bieden, maar richt zich expliciet op artistieke en persoonlijke ontwikkeling. De organisatie zorgt ervoor dat er voldoende studiobezoeken zijn met mensen uit de kunstwereld.

De lezing vindt plaats in het kader van Destination Unknown.

Aanvang: 19.00 uur.

Locatie: Bisschop Hoensbreckstraat 37, Venlo.Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NOG EVEN WACHTEN... TOT WE DEZE ZOMER OPEN GAAN! KLIK HIER Sluit melding