Intuïtieve Atlas Venlo

Een uniek inkijkje in verschillende wijken in Venlo.

Kunstenaar Karin Bartels heeft op uitnodiging van Museum van Bommel van Dam onderzocht hoe Venlonaren hun omgeving ervaren. Daarvoor heeft ze de afgelopen maanden achtereenvolgens in Vastenavondkamp, Op de Heide en Genooi gewoond en gewerkt. De komende weken presenteert ze de tussentijdse resultaten bij het toekomstige museumgebouw én op allerlei locaties in het centrum.

Meer info


Zachte data

Over een stad zijn veel data beschikbaar, uitgedrukt in kaarten en cijfers. Maar over de emoties, verhalen en herinneringen die met een stad samengaan, is minder bekend. Karin Bartels is op zoek gegaan naar deze ‘zachte’ data, om in het denken over de toekomst van Venlo e.o. ook het persoonlijke perspectief van bewoners mee te kunnen nemen.

Intuïtieve Atlas

In Vastenavondkamp, Op de Heide en Genooi heeft ze in werkperiodes van 6 tot 10 weken de wijk van binnenuit leren kennen. Ze heeft tal van mensen gesproken over de manier waarop zij hun omgeving gebruiken en beleven. Haar reis door de Gemeente Venlo heeft geleid tot de documentatie, verhalen en foto’s die een zeldzaam inkijkje geven in het leven in Venlo. Samen vormen deze de Intuïtieve Atlas van Venlo.

Periscoop

De Intuïtieve Atlas was in verschillende vormen te beleven. Een selectie van de foto’s was tijdelijk te zien via een periscoop aan het toekomstige museumgebouw aan de Keulsepoort. Deze biedt letterlijk een ander perspectief op de omgeving. De foto’s roepen talloze associaties en herinneringen op. Ze laten bijvoorbeeld scholieren, bewoners en professionals anders naar Venlo kijken én leveren weer nieuwe verhalen op.

Reis gaat door

Ook via workshops en presentaties op locatie maakt Karin Bartels het publiek deelgenoot van haar reis en haar bevindingen. Door het delen van haar bevindingen en de interactie die daarop ontstaat, ontstaan er ook weer nieuwe verhalen. Op deze manier wordt de reis vervolgd en kunnen steeds nieuwe perspectieven worden toegevoegd aan de Intuïtieve Atlas van Venlo. Interesse in een workshop? Stuur dan een mailtje naar call@vanbommelvandam.nl.

CALL

Het project van Karin Bartels is onderdeel van het Circular Art Lab Limburg (CALL), waarin kunstenaars gekoppeld zijn aan maatschappelijke vraagstukken. Een van die vraagstukken was gericht op aantrekkelijke wijken. De Intuïtieve Atlas van Venlo is uitgevoerd in nauwe samenwerking met Gemeente Venlo, Wonen Limburg en Antares.

Impressie
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NOG EVEN WACHTEN... TOT WE DEZE ZOMER OPEN GAAN! KLIK HIER Sluit melding