Circular Art Lab Limburg

Maatschappelijke opgaven opgelost door kunstenaars.

Museum van Bommel van Dam en de gemeente Venlo zijn het Circular Art Lab Limburg (CALL) gestart. CALL haalt maatschappelijke opgaven op en legt deze via een reeks open oproepen (calls) voor aan kunstenaars en ontwerpers.

Meer info

De kunstenaars en ontwerpers worden uitgenodigd onverwachte kansen en oplossingen in beeld te brengen, nieuwe verbindingen te leggen en toekomstscenario’s voorstelbaar te maken.

CALL richt zich op opgaven die te maken hebben met circulariteit en waarbij het cradle to cradle-gedachtegoed het denken kan inspireren. Cradle to cradle (C2C) helpt een prettige en gezonde leefomgeving te creëren, voor nu én later. Centraal staat het beter benutten van grondstoffen en energie, zodanig dat er net als in de natuur geen sprake meer is van afval of waardeverlies. Daarvoor zijn radicaal andere producten, processen en samenwerkingsverbanden nodig. Alleen door de dingen niet minder slecht, maar écht goed te doen, kunnen we een circulaire samenleving vormgeven.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor geëngageerde makers en denkers die met hun werk in beweging willen brengen en het verschil willen maken. Ze zijn actief op het snijvlak van kunst en samenleving, bijvoorbeeld als participatiekunstenaar of sociaal ontwerper, en hebben een achtergrond in kunst, design, architectuur of de letteren.

Subprojecten
CALL#1

CALL haalt maatschappelijke opgaven op en legt deze voor aan kunstenaars en ontwerpers.

Bekijk project
CALL#2

Hoe kunnen we door middel van kunst of ontwerp de aantrekkelijkheid van wijken vergroten?

Bekijk project
CALL#3

CALL#3 richt zich op het beter samen gaan van voedselproductie en de natuurwaarden van het landschap.

Bekijk project
CALL#4

CALL#4 richt zich op het versnellen van de energietransitie

Bekijk project
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LEES ALLES OVER HET TOEKOMSTIGE NIEUWE MUSEUM IN HET OUDE POSTKANTOOR! Alles over het postkantoor: vroeger & de verbouwing Sluit melding