Voor scholen

Museum van Bommel van Dam ontvangt ieder jaar vele schoolklassen uit het basis, voortgezet en speciaal onderwijs. Ook in de transitiefase maakt educatief medewerker Rob Benders een programma op maat: een boeiende rondleiding, een museumles of een actieve workshop. Alles is mogelijk.

Als u uw leerlingen op een aansprekende en laagdrempelige manier in contact wil brengen met hedendaagse kunst, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Museum Van Bommel Van Dam komt met een nieuw project en brengt haar collectie naar de klas. Na een succesvolle pilot gaan we vanaf september officieel van start met het educatieprogramma voor basisscholen: Van Bommel in de Klas. Onder leiding van Suzanne Berkers worden kinderen geconfronteerd met een schilderij om hen op deze manier kunst te laten zien en ervaren.

Kunstcollecties staan meestal veilig opgeborgen in het depot. Zonde, want al dat moois mag gezien worden. Vooral als het om ‘the real deal’ gaat. Echte kunst spreekt. Veel meer dan plaatjes of op onze mobiele telefoons. Je ziet bijvoorbeeld het materiaal, de verfstrepen, de kleur en de voorstelling veel beter. Bovendien werken al deze elementen samen.

Ook opgeven als school? Dat kan via info@vanbommelvandam.nl t.a.v. Shanou Janssen.


Wilt u meer weten over andere mogelijkheden of een activiteit plannen neem dan contact met ons op: info@vanbommelvandam.nl,  077 – 351 34 57.Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

Locatie Deken van Oppensingel gesloten
Van Bommel Van Dam presenteert zich buiten het vertrouwde pand, op verschillende plekken in Venlo.
Meer info Sluit melding