Placeholder for VBVD2022 Poppenspel Workshop 004VBVD2022 Poppenspel Workshop 004

Alle kinderen t/​m 17 jaar gratis naar het museum

Alle kinderen en jongeren t/m 17 jaar krijgen per direct gratis toegang tot museum van Bommel van Dam. Kinderen t/m 7 jaar mochten altijd al gratis mee met hun opvoeders. Wij willen eraan bijdragen dat alle kinderen met kunst en kunstenaars kennis kunnen maken, ongeacht de interesse of mogelijkheden vanuit school of de thuissituatie.

Van Bommel van Dam van en voor iedereen

Naast de stimulans die we willen geven aan de kennismaking van kinderen met kunst en kunstenaars, vinden we het belangrijk dat iedereen die opgroeit in de regio het museum in eerste instantie weet te vinden. “Vervolgens hopen we ze natuurlijk mee te mogen nemen in de wondere wereld van het kunst kijken en een klein beetje de mentaliteit van een kunstenaar bij te brengen. Een stap in de goede richting die we daartoe zetten, is het wegnemen van de financiële drempel voor kinderen tot 18 jaar. We hopen het daarmee aannemelijker te maken voor opvoeders om ‘gewoon eens even binnen te waaien’ samen met (hun) kinderen”, aldus Sanne Aben, medewerker Educatie en Publieksparticipatie.

Placeholder for BVD23130 Kinderen tm 17 gratis 1080 X1080BVD23130 Kinderen tm 17 gratis 1080 X1080

Samen met kinderen naar kunst kijken

Op dit moment is in het museum de grote overzichtstentoonstelling MELLE – Schilder van een andere werkelijkheid te zien. Melle Oldeboerrigter, ook weleens 'de Amsterdamse Jeroen Bosch' genoemd, is één van de meest raadselachtige schilders van de twintigste eeuw. In zijn kleurige landschappen zijn talloze fantasiewezens, verborgen details en bizarre taferelen te ontdekken. Bij deze expositie, die nog t/m zondag 26 februari 2023 te bezoeken is, hebben we een aantal activiteiten ontwikkeld dat geschikt is voor families en schoolgroepen. Zo kan er gespeurd worden naar figuren uit de schilderijen van Melle of samen met andere museumgasten bizarre tekenkunst gemaakt worden. In de loop van dit jaar werken we met diverse kinderen en partners, zoals Pluck Experience, Lokaal C en Luidspreker, verder aan interventies die het samen met kinderen naar kunst kijken nog meer stimuleren en verrijken.