Placeholder for Beeld Swap SintBeeld Swap Sint

Swap Sint speelgoedruilmarkt

29 november 2023 - 15:00 - 17:00 (afgelopen)

Woensdagmiddag 29 november

Slim & duurzaam

De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Museum van Bommel van Dam organiseert daarom de Swap Sint speelgoed- & cadeautjes ruilmarkt op 29 november 2023 van 15:00 - 17:00 uur. Kom je ook?

29 november 2023 - 15:00 - 17:00
Gratis

Verduurzamen

Tweede leven

Museum van Bommel van Dam wil verduurzamen agenderen en heeft het initiatief genomen een speelgoedruilmarkt te organiseren in Venlo. Naast dat de speelgoedstapel in eigen huis op de schop gaat en gereduceerd wordt tot datgene waar kinderen echt mee spelen, krijgt het speelgoed een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis . Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.

Groen, gezellig & goed voor de portemonnee

Ruilen is het nieuwe kopen

Elif Algu, oprichter van Swap Sint (voorheen Recycle Sint), is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’ Swap Sint is een initiatief van ruilplatform Swip Swap. Het is middels de app van Swip Swap mogelijk om ook online te ruilen, het hele jaar door. Swap Sint is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en - niet onbelangrijk - goed voor de portemonnee.

Venlose variant

Voor jong én oud

De Venlose variant is in tegenstelling tot de landelijke Swap Sint niet alleen gericht op speelgoed en cadeautjes voor kinderen. We roepen jong én oud op om iets mee te brengen wat ze niet meer gebruiken en te komen ruilen voor iets anders. Waar mensen aan mogen denken: boeken, spelletjes, puzzels, speelgoed, kerstkaarten, inpakpapier, kookspullen en andere leuke hebbedingetjes. De spullen die mensen meenemen, dienen uiteraard wel nog een ronde mee te kunnen en er nog netjes uit te zien.

Placeholder for Mvd O VBVD 03092021 100 bijgesnedenMvd O VBVD 03092021 100 bijgesneden

Een korte rondleiding in Sinterklaas-stijl

Extra cadeautje

De speelgoedruilmarkt in museum van Bommel van Dam vindt plaats op de zolderverdieping. Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom en kan het ruilen beginnen. De ruilmarkt is gratis te bezoeken, ook mensen die zelf niets ‘over’ hebben zijn van harte uitgenodigd. Voor de liefhebbers hebben we een extra cadeautje: een korte rondleiding door het museum in Sinterklaas-stijl! De ruilmarkt duurt tot 17:00 uur.

Meer agenda & activiteiten