Placeholder for VBVD2024 Opening Tirzo Martha 13 April 025VBVD2024 Opening Tirzo Martha 13 April 025

Dialoogtafel Inten­sive Care

7 juni 2024 - 14:00 - 16:30

Geïnspireerd door 'Tirzo Martha - Intensive Care'

Hoe kunnen we een sterkere gemeenschap opbouwen?

Kom en sluit je aan bij een speciale bijeenkomst in museum van Bommel van Dam! Op vrijdagmiddag 7 juni organiseren we samen met Dialoogtafel Venlo en Stichting 't Groenewold een unieke gelegenheid om samen te komen, te praten en te delen. Geen verplichtingen, geen agenda, gewoon jij en andere inwoners van Venlo en omgeving die geloven in het bouwen van een hechte gemeenschap.

In de tentoonstelling Intensive Care van maatschappelijk betrokken kunstenaar Tirzo Martha (Curaçao, 1965) ontmoeten we elkaar om geïnspireerd te raken over de thema’s die later terugkomen in de dialooggesprekken. Dit gaat niet alleen over kunst, maar over ons allemaal. We willen inwoners samenbrengen die het belangrijk vinden om buiten hun vertrouwde kring te treden en vrijblijvend te praten over hoe we een sterkere gemeenschap kunnen opbouwen.

7 juni 2024 - 14:00 - 16:30
Gratis

Alle zaken op een rijtje

Het programma

  • 14:00 uur: Ontvangst en verkenning van de tentoonstelling
  • 14:30 uur: Samenkomen in de dialoogruimte
  • 14:35 uur: Korte introductie door kunstenaar Tirzo Martha over zijn werkwijze samen met gemeenschappen
  • 14:45 uur: Start van de dialoog rondom de vraag: ‘Wat geeft kleur aan jouw leven en welke mensen inspireren jou daarbij?’
  • 15:30 uur: Korte pauze
  • 15:45 uur: Vervolg van de dialoog rondom de vraag: ‘Op welke manier draag jij bij aan de ontwikkeling van de gemeenschap in jouw dorp of wijk? En hoe inspireer jij anderen daarmee?’
  • 16:30 uur: Afsluiting en samenkomen voor een gratis hapje & drankje

We willen graag jouw stem horen. De gesprekken vinden plaats in een besloten setting, niets wordt vastgelegd en er wordt uiteindelijk ook niets van je verwacht behalve gedurende die middag met zeven andere inwoners uit Venlo en omgeving in gesprek gaan. Geen druk, geen verplichtingen, alleen jij en enkele anderen.

Placeholder for VBVD2024 Tirzo Martha 053VBVD2024 Tirzo Martha 053

Doe je mee?

Aanmelden

Doe je mee? Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar educatie@vanbommelvandam.nl; graag erbij vermelden of je na afloop ook een hapje mee eet. Verzekerd zijn van één van de plekken aan een gesprekstafel? Wacht dan niet te lang met aanmelden, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dit initiatief is een samenwerking met:

Placeholder for Dialoogtafel VenloDialoogtafel Venlo
Placeholder for HEADER LOGO 1000pxHEADER LOGO 1000px

Meer agenda & activiteiten