Preview Postkantoor

28 februari 2018

Op 1 februari jl. vond de eerste officiële perspresentatie in de toekomstige locatie van het nieuwe Museum van Bommel van Dam plaats. De pers werd uitgenodigd voor een sneak preview van de benedenverdieping van het voormalige postkantoor. De presentatie was tevens een mooi moment voor medewerkers en vrijwilligers om een kijkje te nemen in hun toekomstige werkplek.

Wethouder Jos Teeuwen blikte in zijn welkomstwoord kort terug op de besluitvorming omtrent de nieuwe locatie van het museum. Verder was er een kort openingswoordje van Maarten de Gruyter, speciale gast bij de opening. De vastgoedontwikkelaar van Boelens De Gruyter, eigenaar van de volledige 11000 m2, gaf aan verheugd te zijn over de museumplannen in het voormalige postkantoor.

Om een beeld te krijgen van hoe de entree en het openbare deel van het museum eruit zal gaan zien, moesten de aanwezigen nog een beetje verbeeldingskracht inzetten. De begane grond is nu nog in oude staat, met systeemplafonds en de indeling van het oude postkantoor. Als de plafonds eruit zijn, wordt de ruimte meteen twee meter hoger, wat ruimte biedt aan grote kunstwerken. Naast de hal waar vroeger de postbalies waren, kon men ook een kijkje nemen in de kleine kantoortjes aan de zijkanten van het gebouw.

Hoewel er nog veel moet gebeuren, gaf deze sneak preview vast een mooi beeld van de contouren van de ontvangsthal van het toekomstige museum. Zoals in de plannen besproken, zal dit deel van het museum een aantrekkelijke en toegankelijke plek worden waar kunstliefhebbers en geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het museum en haar collectie.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding