Paulo Martina nieuwe Museumdirecteur

11 maart 2019

Drs. Paulo Martina wordt de nieuwe directeur van Museum van Bommel van Dam in Venlo. Na een open wervingsprocedure en gesprekken met verschillende uitstekende kandidaten is hij met overtuiging naar voren gekomen als de meest geschikte kandidaat. Paulo Martina treedt in dienst per 1 mei aanstaande.

Paulo Martina werd in 1964 geboren op Curaçao. Op zijn twaalfde kwam hij naar Nederland. In 1994 behaalde hij zijn master Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, met de specialisatie Nieuwste Tijd.

De afgelopen negen jaar was Paulo Martina directeur-bestuurder van Museum Dr8888. Onder zijn leiding is het Museum in Drachten uitgegroeid van een Fries streekmuseum naar een nationaal museum voor moderne kunst, met een internationaal bereik. Als directeur van Museum Dr8888 was hij o.a. lid van de stuurgroep ‘100 Jaar De Stijl – From Mondriaan to Dutch Design’, participeerde hij in de viering van ‘DADA 100’ en was hij producent van Museum Dr8888, als onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Paulo Martina heeft zich in de afgelopen jaren ook ingezet voor diverse andere culturele organisaties en fondsen. In Friesland o.a. als lid Raad van Toezicht van het theatergezelschap Tryater en als bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Fryslân. Maar ook als voorzitter van verschillende commissies van het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie.

Met zijn brede kunsthistorische kennis, internationale netwerk en ruime ervaring in de museumsector kan Paulo Martina een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het museale profiel en de nieuwe huisvesting van Museum van Bommel van Dam, tot een aansprekend stedelijk museum voor moderne en hedendaagse kunst in Venlo. Paulo Martina verheugt zich er op om zich in te mogen zetten voor Museum van Bommel van Dam en het culturele leven van Venlo en Limburg. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar de samenwerking met het naastgelegen Limburgs Museum.

Museum van Bommel van Dam is thans tijdelijk gehuisvest in het voormalige Rijksmonumentale postkantoor aan de Keulsepoort in Venlo. Daar is nu de tentoonstelling ‘50 jaar Thielen | Schetsen & Tekeningen’ te zien; een samenwerkingsproject met Limburgs Museum. Na een grondige verbouwing onder leiding van architectenbureau Bierman Henket zal het voormalige postkantoor vanaf 2021 ook de definitieve locatie voor het museum vormen.Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding