#supportyourlocal

17. Harry op de Laak

Kunstschilder Harry op de Laak (1925-2012) werd geboren in Venlo, waar hij leerling was van kunstenaar Sef Moonen. Daarna vervolgde hij zijn opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Als kunstenaar werkte Op de Laak tijdens de wederopbouwperiode mee aan nieuwbouwprojecten van de overheid en het bedrijfsleven, waarbij hij werken maakte van beton, glas en keramiek in en rondom gebouwen. Daarnaast maakte hij schilderijen, tekeningen en grafiek. Ook was hij hoogleraar monumentale en versierende schilderkunst aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Op de Laak zei het volgende over zijn eigen schilderijen: “Mijn schilderijen gaan over appelen en peren, over mooi en slecht weer, over vrouwen. Niet over de problemen die de mensheid bezighouden, niet over oorlogen, over honger in de wereld. Mijn schilderijen gaan over de wereld heel dicht om me heen”.

Het werk ‘Pruimentak’ is een weergave van een geplukte tak met een tiental blauwe pruimen, die op een grijs-roze plank of vensterbank ligt en kleurig afsteekt tegen de effen achtergrond.

Specificaties
Materiaal:
olieverf op paneel (schilderij)
Jaar:
1992
Collectie:
Museum van Bommel van Dam
Objectnummer:
00912
Verwerving:
aankoop
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NOG EVEN WACHTEN... TOT WE OPEN GAAN OP 5 SEPT! KLIK HIER Sluit melding