Toekomstplannen

Besluit gemeenteraad betreffende de verzelfstandiging

Op woensdag 25 oktober 2017 heeft de gemeenteraad van Venlo een besluit genomen over de toekomst van Museum van Bommel van Dam. Het museum, dat nu nog onderdeel is van de gemeentelijke organisatie, gaat verder als zelfstandige stichting en neemt eind 2019 zijn intrek in het voormalige postkantoor in het centrum van Venlo. Als gevolg van de besluitvorming zijn de deuren van de huidige locatie per 6 november 2017 gesloten. In de tussenliggende periode rolt het museum haar activiteiten uit op verschillende plekken in de stad.

Wat hieraan voorafging
Al meer dan tien jaar wordt gesproken over het verzelfstandigen van Museum van Bommel van Dam. Sinds de oprichting van het museum maakt het museum deel uit van de gemeentelijke organisatie. In maart 2016 sprak de raad eenduidig en unaniem haar instemming uit met het Koersdocument voor het toekomstige Museum van Bommel van Dam.

Daarnaast stemde de raad er mee in dat het college voort zou gaan met de plannen voor vestiging van Museum van Bommel van Dam in het voormalige monumentale Postkantoor (klik hier voor het Ruimtelijk advies huisvesting). Achter de schermen werden gesprekken met de provincie gevoerd over de bijdrage aan de plannen voor het versterken van het stedelijk centrum, waar de verplaatsing van Museum van Bommel van Dam onderdeel van is. Voor de schermen zette Museum van Bommel van Dam in op de beoogde koerswijziging. Behalve een inhoudelijk sterk programma in de zalen, ontwikkelde het museum een levendige randprogrammering, en liet het museum zich zien buiten de muren van het museum. Minder zichtbaar maar even zo belangrijk was de voortgang met de registratie van de collectie en met het bouwen aan netwerken met diverse partners, zoals binnen het Circular Art Lab Limburg. Een en ander vanuit de ambitie om voor onze mooie en veelzijdige stad een bloeiend en toekomstbestendig museum te behouden dat nog meer dan nu het geval is van meerwaarde is voor iedereen die in Venlo woont, werkt en recreëert.

We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe organisatie een geweldige start gaat maken op een prachtige nieuwe locatie. Een nieuw Museum van Bommel van Dam dat het goede behoudt en samen met een keur aan partners lokaal en regionaal een stevige impuls geeft aan het culturele leven in Venlo en de euregio.

Hou in de tussentijd ons programma in de gaten!

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

MUSEUM VERHUIST NAAR KEULSEPOORT 1, 5911 BX VENLO
Museum van Bommel van Dam presenteert zich tijdens de verhuizing op verschillende plekken in Venlo, met momenteel een pop-up tentoonstelling in het voormalige Postkantoor, op de toekomstige museumlocatie!
Meer info Sluit melding