Een kijk op...

In het voorbijgaan genieten van de collectie van het museum.

Het project Een kijk op... is ontstaan uit een samenwerking tussen Dr. Ronald van Kesteren en conservator Shanou Janssen en is bedoeld om kunstwerken in een andere context te plaatsen.

Meer info

Een kijk op... laat bezoekers en voorbijgangers genieten van werken die tot de collectie van Museum van Bommel van Dam behoren, maar tijdelijk niet te bewonderen zijn vanwege de verhuizing en verbouwing. Daarom wordt er iedere periode een afbeelding van een werk getoond op de ramen van de nieuwe museumlocatie, waar een tekst bij is geschreven die het werk en de gedachte erachter omschrijft en bespreekt. Verschillende werken komen aan bod, te beginnen met het werk van Herman Berserik, Zelfportret boven de polder (1973).

Ronald van Kesteren is docent, publicist en spreker. Hij heeft onder meer een publicatie geschreven, Welgemutst en blij te moede, Opgewekte beschouwingen tussen Venlo en Rome, waarvoor hij enkele werken uit de collectie van het museum gebruikte ter illustratie. Een daarvan staat zelfs op de cover.

Zowel Ronald van Kesteren als de conservator van het museum, Shanou Janssen, hebben teksten geschreven die meer vertellen over enkele kunstwerken uit de collectie. Deze verhalen onthullen mooie, soms onopvallende details die je aanmoedigen om aandachtig naar het werk te kijken en ook verder te zoeken naar de achterliggende betekenis.

Gerelateerde exposities

Een kijk op... 17 april t/m 1 juni

Het verlangen te vliegen

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LEES ALLES OVER HET TOEKOMSTIGE NIEUWE MUSEUM IN HET OUDE POSTKANTOOR! Alles over het postkantoor: vroeger & de verbouwing Sluit melding