#dekunstvan

#dekunstvan

Vier keer per jaar presenteert Museum van Bommel van Dam #dekunstvan. Want kunst is van en voor iedereen. Een project waarbij we bedrijven, kunstenaars en de Venlonaar online een gast-expositie laten samenstellen. Uit welke vormen van kunst halen zij inspiratie? Wat zijn topstukken uit de eigen collectie? Welke van hun favoriete kunstenaars hebben invloed gehad op hun leven én welke werken zouden zij ophangen als ze in Museum van Bommel van Dam mochten exposeren? Uit deze vragen komt een persoonlijke #dekunstvan expositie tot stand. De exposities bestaan uit werken van externe kunstenaars en kunstenaars uit de eigen collectie van Museum van Bommel van Dam.

Meer info

Drijfveer

#dekunstvan is een expositie die alleen online te bezichtigen is en waarbij het museum bedrijven, kunstenaars en de Venlonaar online een gast-curatorschap biedt. Het project is tot stand gekomen uit de behoefte om zichtbaar te blijven ten tijde van de transitieperiode. Tijdens deze periode wil Museum van Bommel van Dam met name zichtbaar blijven voor bezoekers en de inwoners van Venlo. Vanuit dit uitgangspunt heeft het museum samen met Bureau Magneet het project #dekunstvan ontwikkeld. Zo blijft zowel het museum zelf als (een deel van) de collectie zichtbaar voor het publiek, al is het ‘slechts’ online. Daarbij wordt de kijker geprikkeld om de kunstwerken in het echt te komen bewonderen zodra het museum in 2021 haar deuren opent.

Aftrap
Marij Pollux-Linssen, wethouder Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen in de Gemeente Venlo is uitgenodigd om dit project af te trappen. Museum van Bommel van Dam vond Wethouder Pollux-Linssen met name als Wethouder Cultuur het meest geschikt om dit project te starten als eerste gastcurator.

Online kunst expo
Ben je ooit een kunstwerk tegengekomen op een nieuws website, in een weer app of tijdens het spelen van een spelletje op je telefoon? We gebruiken het volledige online domein als expositieruimte. Je zou dus zomaar kunstwerken op externe websites tegen kunnen komen! De expositie is online te bezichtigen op de website Museum van Bommel van Dam en er worden wekelijks werken uitgelicht op de social media kanalen van het museum.

Gastcurator

Museum van Bommel van Dam en Bureau Magneet nodigen Venlose ondernemers, kunstenaars en de Venlonaar uit om een online expositie samen te stellen. Op de hoogte blijven van de volgende curator? Houdt onze website en social media kanalen in de gaten!

Deelnemers tot nu toe:

Marij Pollux- Linssen, wethouder Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen in de Gemeente Venlo
Sjeng van Velzen, Art director bij Calico Jack


Dit project is een samenwerking tussen Bureau Magneet en Museum van Bommel van Dam.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

BEKIJK BEELDEN UIT DE INSTALLATIE INSIDE THE BOX, OUTSIDE IN HET ONLINE POP-UP MUSEUM! Pop-up museum: Inside the box, outside Sluit melding