Hoe verleiden we de burger bij de energietransitie?

Waar wachten we op?

Meer info

Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open calls voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen, nieuwe verbindingen te leggen en andere scenario’s voorstelbaar te maken. CALL#4 richt zich op het versnellen van de energietransitie.

Selectie
Inmiddels zijn er vier voorstellen geselecteerd. Lees hier wat Eva Broekhuijse, Jan Janse, Groen Grijs Geel en Bert Schoeren hebben bedacht.

Energietransitie
Om verdere opwarming van de aarde te beperken wil Nederland in 2050 klimaatneutraal zijn. We maken dan 100% gebruik van duurzame energiebronnen waardoor het energiesysteem geen CO2 uitstoot meer veroorzaakt. Ook Venlo heeft deze ambitie. De investeringen die dat vraagt zijn nu nog betaalbaar. Hoe langer we wachten, hoe duurder het wordt. De technische mogelijkheden zijn er. Dus, waar wachten we op?

Om klimaat- en energieneutraal te worden, zijn er kort gezegd twee dingen nodig: we moeten ons energiegebruik terugdringen en meer duurzame energie opwekken. Natuurlijk spelen het bedrijfsleven en de overheid daarin een grote rol, maar de consument heeft de sleutel in handen. Inwoners bepalen welke producten en diensten ze afnemen en welke politieke keuzes er gemaakt worden.

Vraag
Hoe kunnen we een grotere groep burgers betrekken bij de energietransitie? Wat kunnen we doen om na de early adapters de grote middengroep te verleiden om actie te ondernemen? Hoe is het onderwerp energie voor meer mensen aantrekkelijk, urgent of interessant te maken en zo de energietransitie te versnellen?

Lees hier de uitgebreide CALL

CALL wordt mede mogelijk gemaakt door:CALL#4 nieuws
Voorstellen CALL#4 bekend

11 april 2018 - Snelheid in energietransitie

Subprojecten
CALL#1

CALL haalt maatschappelijke opgaven op en legt deze voor aan kunstenaars en ontwerpers.

Bekijk project
CALL#2

Hoe kunnen we door middel van kunst of ontwerp de aantrekkelijkheid van wijken vergroten?

Bekijk project
CALL#3

CALL#3 richt zich op het beter samen gaan van voedselproductie en de natuurwaarden van het landschap.

Bekijk project
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

BEKIJK BEELDEN UIT DE INSTALLATIE INSIDE THE BOX, OUTSIDE IN HET ONLINE POP-UP MUSEUM! Pop-up museum: Inside the box, outside Sluit melding