Hoe maken we wijken aantrekkelijker?

Creatieve oplossingen voor een sterke en gezonde woningmarkt

Meer info

Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open calls voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen, nieuwe verbindingen te leggen en andere scenario’s voorstelbaar te maken. CALL#2 richt zich op het versterken van wijken.

Geselecteerde kunstenaars
Uit 26 inzendingen zijn vier kunstenaars geselecteerd: Heidi Linck, Karin Bartels, Edwin Stolk en DoepelStrijkers. Lees hier meer over hun voorstellen.

Veranderende woningmarkt
Prognoses laten zien dat het aantal huishoudens in Venlo vanaf ongeveer 2028 zal afnemen. Daarnaast verandert de huishoudsamenstelling. Er is toenemende behoefte aan woningen voor één persoon. De woningvoorraad is maar langzaam te veranderen, waardoor we snel tot actie moeten overgaan om de stad voor te bereiden op de veranderende vraag. Doen we dat niet, dan ontstaan er plekken in de stad waar huizen onverkoopbaar blijken, met leegstand en financiële problemen voor huiseigenaren tot gevolg.

CALL#2
De aantrekkelijkheid van een huis heeft sterk te maken met de aantrekkelijkheid van de omgeving waarin het staat. Hoe zouden we door middel van kunst of ontwerp de aantrekkelijkheid kunnen vergroten van wijken die kwetsbaar zijn bij de genoemde demografische ontwikkelingen? Hoe kunnen we ons daarbij laten inspireren door het C2C-gedachtegoed, slimmer gebruik maken van aanwezige elementen en zo bijdragen aan een duurzaam sterke en gezonde woningmarkt?

Lees hier alles over deze call.

CALL wordt mede mogelijk gemaakt door:CALL#2 nieuws
CALL #2 - Oplossing #1 - Aanpasbare woningen

1 november 2018 - Edwin Stolk

Subjectieve atlas van Venlo in de maak

9 mei 2018 - Kunstenaar Karin Bartels neemt intrek in Vastenavondkamp

Geselecteerden CALL#2 bekend

18 december 2017 - Vier kunstenaars kunnen hun voorstellen verder uitwerken

Subprojecten
CALL#1

CALL haalt maatschappelijke opgaven op en legt deze voor aan kunstenaars en ontwerpers.

Bekijk project
CALL#3

CALL#3 richt zich op het beter samen gaan van voedselproductie en de natuurwaarden van het landschap.

Bekijk project
CALL#4

CALL#4 richt zich op het versnellen van de energietransitie

Bekijk project
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

BEKIJK BEELDEN UIT DE INSTALLATIE INSIDE THE BOX, OUTSIDE IN HET ONLINE POP-UP MUSEUM! Pop-up museum: Inside the box, outside Sluit melding