Over ons

Museum van Bommel van Dam is een Stedelijk museum met een ruime collectie moderne en hedendaagse kunst. De werken zijn met name door Nederlandse kunstenaars vervaardigd. Met kunstenaars als o.a. Erwin Olaf, Shinkichi Tajiri, Eugène Brands en Rob Scholte. Het Museum krijgt per 2021 een nieuwe huisvesting op de Keulsepoort 1 in Venlo. Dit rijksmonument en voormalige postkantoor wordt vanaf 2020 verbouwd door BiermanHenket architecten. Tussentijds wordt er vanuit de Klaasstraat 38 te Venlo contact gehouden met publiek en geïnteresseerden, zodat iedereen zichtbaar de ontwikkelingen kan volgen en kan blijven genieten van onze kunstprojecten in de stad. Daarnaast zijn wij regelmatig te gast bij andere musea. Hou onze website in de gaten!Adresgegevens

Klaasstraat 38 INFOPUNT
5911 JR Venlo
077-3513457
info@vanbommelvandam.nlWerkorganisatie

De werkorganisatie van het museum bestaat uit de volgende personen:

Paulo Martina, directeur: directie@vanbommelvandam.nl

Sylvi Heinemans, directiesecretaresse: directie@vanbommelvandam.nl

Biny van der Steen, algemeen coördinator: b.vdsteen@vanbommelvandam.nl

Hilde Janssen , collectiebeheerder: collectie@vanbommelvandam.nl

Shanou Basten-Janssen, conservator: s.basten@vanbommelvandam.nl

Lottie Backes, marketing, communicatie en PR: communicatie@vanbommelvandam.nl

Sanne Aben, educatie en publieksparticipatie: educatie@vanbommelvandam.nl

Saskia van de Wiel, curator/projecten: s.vandewiel@vanbommelvandam.nl

Sjors Bindels, curator/projecten: s.bindels@vanbommelvandam.nl

John Verhaeg, techniek: j.verhaeg@vanbommelvandam.nl


Bestuur Stichting

Museum van Bommel van Dam is per 1 januari 2019 verzelfstandigd. Het bestuur van de Stichting Museum van Bommel van Dam bestaat uit:

- Nick Bos (voorzitter)

- Addy Lutgenau (penningmeester)

- Gunda Ostermann (bestuurslid)

- Marleen Hartjes (bestuurslid)

- Ton Tesink (bestuurslid)


Vrijwilligers

Museum van Bommel van Dam kan niet zonder vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen onder meer mee bij de beschrijving van de collectie, verzorgen rondleidingen aan bezoekers, zijn actief als gastheer/gastvrouw bij de tentoonstelling of steken de handen uit de mouwen bij de ombouw van de tentoonstellingen.

Bent u geïnteresseerd in hedendaagse kunst en/of lijkt het u leuk om een bijdrage te leveren aan onze activiteiten, neem dan contact met ons op via 077-3513457 of office@vanbommelvandam.nl.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, tentoonstellingen en activiteiten van Museum van Bommel van Dam meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.


Bruiklenen

Bruikleenstop 2020

De collectie van het Stedelijk Museum van Bommel van Dam Venlo krijgt vanaf het voorjaar 2021 een nieuwe plek in het voormalige Postkantoor aan de Keulsepoort 1 te Venlo. Om de verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen, wordt vanaf 1 januari 2020 een bruikleenstop ingesteld. Midden 2021 nemen we weer aanvragen in behandeling vanuit onze nieuwe werkplek in Venlo. Lopende aanvragen tot 31.12.2019 handelen we nog af.

Aan bruikleengevers die kunstwerken uit de collectie willen terugbrengen, vragen we om dat in de mate van het mogelijke uit te stellen tot het voorjaar van 2021.


Schenkingen

Museum van Bommel van Dam beheert een collectie van bijna 15.000 objecten. Indien u een object in uw bezit heeft, waarvan u denkt dat het een aanvulling kan zijn op de collectie van het museum, kunt u een mail sturen naar sh.janssen@vanbommelvandam.nl.


Deze mail bevat de volgende gegevens:

  • Titel
  • Vervaardiger
  • Datering
  • Afbeelding van het object

Een voor dit doel samengestelde commissie verzamelt de aanbiedingen en komt tweemaal per jaar bijeen om deze te evalueren en af te zetten tegen de bestaande collectie en het verzamelbeleid.Meer over ons

Historie

Lees meer over het onstaan van het eerste museum voor moderne kunst in Limburg.

Verder lezen
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NOG EVEN WACHTEN... TOT WE DEZE ZOMER OPEN GAAN! KLIK HIER Sluit melding