Wordt eigenaar van een Evert Thielen schets - vraag naar de mogelijkheden

28 februari 2019

Afgelopen vrijdagavond zond NPO 1 AvroTros een speciale “TV Show op Reis” uit over kunstenaar Evert Thielen. Museum van Bommel van Dam biedt nu de unieke kans aan bezoekers om een schets van de kunstenaar uit de speciaal ingerichte Galerie aan te schaffen en in hun eigen woonkamer op te hangen. Bijna alle werken uit de tentoonstelling zijn ook te koop.

Galerie

Heb jij altijd al een eigen, echte Evert Thielen willen hebben? Die kans krijg je nu bij Museum van Bommel van Dam! Bezoekers hebben de unieke kans om eigenaar te worden van de schetsen die in het toekomstige museum in de tentoonstelling hangen. In een naastgelegen ruimte van de tentoonstelling 50 jaar Thielen: Schetsen en tekeningen is een galerie ingericht waar een aantal schetsen hangen. Deze kunnen inclusief lijst en passe-partout gekocht worden en mogen meteen van de muur zo mee naar huis (in overleg, op werkdagen). Bijna alle werken in de tentoonstelling zelf zijn ook te koop.

Uniek voor museum

Het is niet gebruikelijk dat musea de werken uit tentoonstellingen verkopen. Dit is dan ook een eenmalige actie, die in nauw overleg met Thielen zelf is opgezet. De kunstenaar wil bezoekers de kans geven om niet alleen het werk te bekijken, maar ook om het in hun eigen woonkamer te kunnen ophangen. De schetsen waren oorspronkelijk bedoeld als voorontwerp en studiemateriaal, maar hebben niettemin een eigen kunstzinnige waarde. Door de grote belangstelling kwam het idee om bezoekers de kans te geven om een echt werk van Thielen aan te schaffen.

Procedure

Geïnteresseerden kunnen bij de balie een formulier invullen waarmee ze aangeven in welk werk ze geïnteresseerd zijn. Op werkdagen (dinsdag tot en met vrijdag) is er zelfs de mogelijkheid om een werk uit de Galerie meteen aan te kopen en na betaling het werk mee naar huis te nemen. Werken uit de tentoonstelling zijn beschikbaar voor de verkoop, maar blijven uiteraard hangen tot het einde van de tentoonstelling. Na de tentoonstelling mogen de nieuwe eigenaren dan op afspraak hun werk komen ophalen. * Informatie over de kosten van een werk en overige informatie kunt u verkrijgen bij de balie.

50 jaar Thielen

Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum presenteren vanaf 3 februari 2019 een paralleltentoonstelling: 50 jaar Thielen. Bekijk bij Museum van Bommel van Dam de tentoonstelling 50 Jaar Thielen: Schetsen en tekeningen, een tentoonstelling met een selectie van ruim 90 nooit vertoonde voorstudies, schetsen en tekeningen van de kunstenaar die een uniek kijkje in zijn werkwijze geven. Daarnaast is bij het Limburgs Museum de tentoonstelling 50 Jaar Thielen: De ogen van de Meester. Hier vind je de eindresultaten, een overzicht van de zes veelluiken die de kunstenaar gemaakt heeft, en daarnaast zijn er maar liefst 115 schilderijen te zien.

* De verkoop van de werken gaat in overleg met een medewerker van het museum. Indien u interesse heeft kunt u deze kenbaar maken. Vanaf dat moment wordt er een optie op een werk gezet. Het kan zijn dat een werk al in optie staat, maar dat dit nog niet zichtbaar is voor andere geïnteresseerden. Mocht dit het geval zijn, geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding