Voorstellen CALL#3 bekend

11 april 2018

De volgende vier voorstellen zijn geselecteerd en zullen de komende maanden verder worden uitgewerkt.

Martina Florians heeft kort geleden de Generatie-Agenda ontwikkeld: een instrument dat boeren aan de hand van hun familiegeschiedenis laat nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Niet alleen voor boeren zelf, ook voor de consument kan zo de ontwikkeling van het boerenbedrijf duidelijker in beeld worden gebracht. Voor CALL ontwikkelt Martina een voorstel om de Generatie-Agenda te implementeren en eerste uitkomsten te bundelen.

Sjef Meijman is kunstenaar en kleinschalig varkenshouder. Hij heeft verschillende kunstprojecten met varkens gerealiseerd. Voor CALL werkt hij zijn voorstel uit voor een Varkenstractor: een verrijdbaar klein perceel waarin een paar varkens leven. De varkens worden ingezet als bewroeter van landbouwgrond en leven van onkruid, oogstresten en ander groenafval. De Varkenstractor levert goede grond, blije varkens, varkensvlees, maar vooral een plek om te praten.

Het werk van Lobke Meekes ontstaat terwijl ze een bepaalde plek, landschap of vraagstuk onderzoekt. Ze kijkt, luistert, vraagt en graaft net zo lang tot ze iets gevonden heeft waarmee ze het verhaal dat ze wil vertellen kan delen. Lobke in gaat in gesprek met heel verschillende boerenbedrijven in Noord-Limburg, op zoek naar kansen voor verkoopbare concepten en producten.

Cathalijne Smulders gaat de geur van het landschap in kaart brengen en zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met varkensboeren. Ze benadert het agrarische landschap als verzameling van zintuiglijke ervaringen die verkoopbaar zijn. Zou het mogelijk zijn bestaande associaties los te laten en juist met de geur van varkens een parfum te ontwikkelen?

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding