Van Bommel van Dam ontmoet... Marieke Maesen en Renée Verberne

30 augustus 2018

In de tentoonstelling 'Van Bommel van Dam ontmoet...' ontmoeten werken van Museum Van Bommel van Dam en kunstenaars elkaar. Van 8 september tot en met 21 oktober kruisen zich de paden van Marieke Maesen en Renée Verberne in de vorm van een gemeenschappelijke drijfveer: de zoektocht naar de essentie van het menszijn.

Hierbij komen gevoelens van vervreemding kijken. Marieke bevraagt conditioneringen en overtuigingen vanuit een verlangen deze te transformeren tot een nieuwe wezenlijkheid. Renée werkt altijd vanuit een gevoel van onbehagen: hoe kunnen wij ons als mens staande houden in de wereld waarin we leven, hoe gaan we om met het besef dat we als mens zowel groots en mythisch als miserabel en nietig zijn? Beiden proberen een verbinding, antwoord of synthese te vinden in de natuur of in de relatie van de mens tot diens omgeving.

Museum van Bommel van Dam Temporary

Voor de expositie “van Bommel van Dam ontmoet....” zoekt het museum de samenwerking met kunstenaars die een binding hebben met Venlo, om de lokale betrokkenheid te vergroten en haar collectie toegankelijker te maken. De presentatie is opgebouwd uit twee exposities, van ieder zes weken. Per expositie gaan twee hedendaagse, beeldend kunstenaars vanuit verschillende disciplines met elkaar én de werken uit de collectie van met museum 'in gesprek'.

Openingstijden: do-zo, 13.00-17.00 uur. Gratis toegankelijk.
Locatie: Nieuwstraat 40-42 5911 JV Venlo.

Van 8 september t/m 21 oktober 2018 Marieke Maesen en Renée Verberne

Meer nieuws
Op vrijdag 22 februari 2019 zendt AvroTros een speciale ‘TV Show op reis’ over Evert Thielen uit.

Presentator Ivo Niehe spreekt in deze aflevering uitgebreid met de kunstenaar en zijn familie.

Openingstijden en bereikbaarheid voor en tijdens 'Vastelaovend'

Zaterdag 2 t/m dinsdag 5 maart is het museum gesloten i.v.m. activiteiten rondom de Vastelaovend.

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

MUSEUM VERHUIST NAAR KEULSEPOORT 1, 5911 BX VENLO
Museum van Bommel van Dam presenteert zich tijdens de verhuizing op verschillende plekken in Venlo, met momenteel een pop-up tentoonstelling in het voormalige Postkantoor, op de toekomstige museumlocatie!
Meer info Sluit melding