Van Bommel van Dam ontmoet... Marieke Maesen en Renée Verberne

30 augustus 2018

In de tentoonstelling 'Van Bommel van Dam ontmoet...' ontmoeten werken van Museum Van Bommel van Dam en kunstenaars elkaar. Van 8 september tot en met 21 oktober kruisen zich de paden van Marieke Maesen en Renée Verberne in de vorm van een gemeenschappelijke drijfveer: de zoektocht naar de essentie van het menszijn.

Hierbij komen gevoelens van vervreemding kijken. Marieke bevraagt conditioneringen en overtuigingen vanuit een verlangen deze te transformeren tot een nieuwe wezenlijkheid. Renée werkt altijd vanuit een gevoel van onbehagen: hoe kunnen wij ons als mens staande houden in de wereld waarin we leven, hoe gaan we om met het besef dat we als mens zowel groots en mythisch als miserabel en nietig zijn? Beiden proberen een verbinding, antwoord of synthese te vinden in de natuur of in de relatie van de mens tot diens omgeving.

Museum van Bommel van Dam Temporary

Voor de expositie “van Bommel van Dam ontmoet....” zoekt het museum de samenwerking met kunstenaars die een binding hebben met Venlo, om de lokale betrokkenheid te vergroten en haar collectie toegankelijker te maken. De presentatie is opgebouwd uit twee exposities, van ieder zes weken. Per expositie gaan twee hedendaagse, beeldend kunstenaars vanuit verschillende disciplines met elkaar én de werken uit de collectie van met museum 'in gesprek'.

Openingstijden: do-zo, 13.00-17.00 uur. Gratis toegankelijk.
Locatie: Nieuwstraat 40-42 5911 JV Venlo.

Van 8 september t/m 21 oktober 2018 Marieke Maesen en Renée Verberne

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding