Van Bommel van Dam ontmoet... Jos Deenen en Arjen Markenstein

2 oktober 2018

In de tentoonstelling 'Van Bommel van Dam ontmoet...' ontmoeten werken van Museum Van Bommel van Dam en kunstenaars elkaar. Van 26 oktober tot en met 2 december kruisen zich de paden van Jos Deenen en Arjen Markenstein.

In deze tentoonstelling ‘ontmoeten’ de werken uit de collectie van Museum van Bommel van Dam kunstwerken van Jos Deenen en Arjen Markenstein. Twee kunstenaars die het geloof ieder op een geheel eigen manier al jarenlang tot het centrale thema maken in hun werk.

Deenen en Markenstein willen met hun werk aandacht vestigen op thema’s die hen bezighouden en die maatschappelijk relevant zijn. Het doel is niet mensen te overtuigen een standpunt hierover in te nemen, maar wél om na te denken over een thema dat zeker in het katholieke Nederland een grote rol van betekenis speelt in het leven van mensen. De werken uit de collectie Van Bommel van Dam zijn met zorg gekozen om verschillende perspectieven, gedachten en emoties over het thema geloof in beeld te brengen.

Museum van Bommel van Dam Temporary

Voor de expositie “van Bommel van Dam ontmoet...” zoekt het museum de samenwerking met kunstenaars die een binding hebben met Venlo, om de lokale betrokkenheid te vergroten en haar collectie toegankelijker te maken. De presentatie is opgebouwd uit twee exposities, van ieder zes weken. Per expositie gaan twee hedendaagse, beeldend kunstenaars vanuit verschillende disciplines met elkaar én werken uit de collectie van het museum als het ware in gesprek.

Locatie: Nieuwstraat 40-42, Venlo.

Openingstijden: donderdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur.

Gratis toegankelijk.Meer nieuws
50 jaar Thielen: schetsen en tekeningen

Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum presenteren een paralleltentoonstelling.

Vrijwilligers gezocht!

Kom jij ons team versterken?

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

Locatie Deken van Oppensingel gesloten
Van Bommel Van Dam presenteert zich buiten het vertrouwde pand, op verschillende plekken in Venlo.
Meer info Sluit melding