Stefan Cools ontwerpt daktuin museum van bommel van dam

25 november 2020

Aan de parkzijde van het oude postkantoor in Venlo verschijnt langzaam maar zeker de nieuwe entree van museum van bommel van dam. Een bijzondere aanbouw, want het ontwerp van de gevel is gebaseerd op de vorm van enveloppen - een knipoog naar het verleden van het gebouw. Kers op de taart van de nieuwe entree wordt de bovenkant. Daar wordt komend voorjaar een dakterras aangelegd met een daktuin van kunstenaar en botanist Stefan Cools. In deze tuin kunnen bezoekers, tussen de tentoonstellingen of andere activiteiten door, genieten van groen.

Stefan Cools

Het werk van Stefan Cools (Sittard, 1981) heeft een kunstzinnige en wetenschappelijke kant. Al sinds de start van zijn carrière is de natuur zijn belangrijkste inspiratiebron. Groei- en transformatieprocessen uit de natuur spelen een belangrijke rol in zijn werk. Zijn verwondering daarover stimuleert hem als kunstenaar en juist die verwondering wil hij ook graag overbrengen aan het publiek. Het werk van Stefan Cools is opgenomen in diverse collecties in binnen- en buitenland.

Daktuin

Voor het dakterras van museum van bommel van dam ontwikkelt hij een tuin die mensen laat nadenken over de waarde van planten voor ons ecosysteem. Planten uit de lokale omgeving, die aantrekkingskracht uitoefenen op insecten en andere dieren, worden tegenover plantsoorten geplaatst die los zijn komen te staan van zulke natuurlijke processen. Denk bijvoorbeeld aan exotische of doorgekweekte planten die geen deel uitmaken van het oorspronkelijke lokale ecosysteem en daar ook niets aan toevoegen of bijdragen.

De daktuin van Stefan Cools wordt onthuld bij de opening van museum van bommel van dam, in de zomer van 2021.

https://www.stefancools.nl

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LEES ALLES OVER HET TOEKOMSTIGE NIEUWE MUSEUM IN HET OUDE POSTKANTOOR! Alles over het postkantoor: vroeger & de verbouwing Sluit melding