Nico de Bont restaureert nieuwe locatie museum

17 april 2019

Gisteren werd via de Gemeente Venlo bekend gemaakt dat aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught en de gemeente Venlo de bouwteam-overeenkomst getekend hebben voor de restauratie en herbestemming van het voormalige postkantoor in Venlo, de nieuwe huisvesting voor het Museum van Bommel van Dam.

Aannemingsbedrijf Nico de Bont is specialist in restauratie, onderhoud en herbestemming van monumenten. Zo hebben zij de Sint-Jans Kathedraal in ’s-Hertogenbosch en de Eusebiuskerk in Arnhem gerestaureerd en zijn ze pas geleden gestart met de restauratie van de Domtoren in Utrecht. Eerdere monumentale herbestemmingen voor museale en culturele functies die zij hebben uitgevoerd, zijn onder meer het Akoesticum in Ede, Geofort Herwijnen en het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.


De komende maanden zal het bedrijf het ontwerpteam versterken en adviseren op het gebied van uitvoeringstechnieken en bouwkosten. Samen met de architect BiermanHenket uit Esch zullen zij het ontwerp verder uitwerken. In de tweede helft van dit jaar moet het ontwerp definitief zijn, waarna de restauratie en herbestemming volgens planning begin 2020 zal starten.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LEES ALLES OVER HET TOEKOMSTIGE NIEUWE MUSEUM IN HET OUDE POSTKANTOOR! Alles over het postkantoor: vroeger & de verbouwing Sluit melding