Museum van Bommel van Dam zoekt een nieuwe directeur

13 december 2018

Vacature: Directeur Museum van Bommel van Dam

Over Museum van Bommel van Dam

De gemeente Venlo heeft besloten Museum van Bommel van Dam te verzelfstandigen. Per 1 januari 2019 zal het museum ontvlochten zijn uit de gemeentelijke organisatie en neemt de Stichting Museum van Bommel van Dam de algehele verantwoordelijkheid op zich voor de museumexploitatie en het collectiebeheer. De gemeente stelt een jaarlijks exploitatiesubsidie van € 1 miljoen beschikbaar. Er komt geen personeel over; de museumorganisatie kan naar eigen inzicht opnieuw worden opgebouwd.

Museum van Bommel van Dam krijgt de beschikking over nieuwe huisvesting in het voormalige postkantoor aan de Keulse Poort, aan de hoofdroute van station naar binnenstad en gelegen naast het Limburgs Museum. Aldus ligt voor Venlo een museumplein of museumkwartier in het verschiet. De nieuwe huisvesting zal in 2021 beschikbaar komen. De tussenliggende jaren 2019 en 2020 manifesteert Museum van Bommel van Dam zich als pop-up museum en mogelijk in de vorm van een tijdelijke, laagdrempelige museumwinkel.

Met de verzelfstandiging en de nieuwe huisvesting wordt beoogd Museum van Bommel te laten uitgroeien tot een aansprekend stedelijk museum voor moderne en hedendaagse kunst dat zowel prachtige collectietentoonstellingen presenteert voor een breed publiek uit stad en land, als podium biedt aan kunst en kunstenaars uit de regio Venlo, inspelend op herkenbare thema’s en ontwikkelingen die in Venlo en de regio spelen. Een (voorlopig) ondernemingsplan is beschikbaar.

Met het wenkend toekomstperspectief van nieuwe huisvesting, de mogelijkheid om een nieuwe organisatie te bouwen, de aanwezigheid van aantrekkelijke collecties en de jaarlijkse exploitatiebijdrage van de gemeente, is sprake van een goede uitgangspositie om de ambities waar te maken. De nieuwe directeur zal hier in het voortouw moeten nemen.

Bekijk de hele vacature hier.

Meer nieuws
Vrienden schenken werk van Satijn Panyigay aan Museum van Bommel van Dam

De kunstenaar kreeg de opdracht om de oude en de nieuwe museumlocatie te fotograferen.

Vrienden rondgeleid door nieuwe museumlocatie

De Vrienden van het museum kregen een kijkje achter de schermen op de toekomstige museumlocatie.

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NIEUWE LOCATIE MUSEUM VAN BOMMEL VAN DAM: KEULSEPOORT 1, 5911 BX VENLO Meer info Sluit melding