Museum van Bommel van Dam ontvangt de sleutel van het postkantoor en maakt openingsdatum bekend!

15 juli 2021

Gisteravond heeft wethouder Marij Pollux de sleutel van het voormalige postkantoor overgedragen aan museumdirecteur Paulo Martina en Nick Bos, bestuursvoorzitter van museum van Bommel van Dam, dat daarmee officieel huurder wordt van het pand aan de Keulsepoort. Op 5 september gaat het museum open voor het grote publiek.

Sleuteloverdracht

De grootschalige renovatie van het monumentale postkantoor aan de Keulsepoort is voltooid. Na ruim een jaar verbouwen, naar een ontwerp van architectenbureau BiermanHenket, is het pand volledig getransformeerd van postkantoor naar museumgebouw. Gisteravond vond de officiële sleuteloverdracht plaats door wethouder Marij Pollux (Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen) als vertegenwoordiger van de gemeente Venlo, de eigenaar van het pand.

Inrichting gebouw en tentoonstellingen

Binnenin het museum is de inrichting inmiddels al in volle gang en de komende maand is het museumteam nog druk in de weer met de opbouw van de openingsexposities, de inrichting van de publieke ruimtes, de stijlkamer van Maarten en Reina, museumcafé De Posterij en de Bonnefanten Kunstuitleen. Een flinke klus die geklaard moet worden deze zomer, want het eerste weekend van september moet alles af zijn. Dan wordt het museum feestelijk geopend voor genodigden en voor het grote publiek.

Heropening

Op 5 september is het museum vrij toegankelijk voor iedereen die er een kijkje wil komen nemen. Vanwege de geldende coronamaatregelen omtrent bezoekersaantallen wordt er met tijdsloten gewerkt, op basis van reservering. Reserveren is mogelijk vanaf medio augustus via deze website. Dat geldt ook voor het aanschaffen van kaartjes voor na de opening: vanaf 7 september is het museum zes dagen per week geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Houd de museumwebsite komende tijd dus goed in de gaten!Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NOG EVEN WACHTEN... TOT WE OPEN GAAN OP 5 SEPT! KLIK HIER Sluit melding