Leerlingen Valuascollege maken eigen tentoonstelling

27 maart 2019

Tijdens de Nationale Museumweek heeft het Valuascollege van 8 t/m 12 april een eigen Pop-up Museum met een tentoonstelling die is samengesteld door leerlingen van 5 havo. Op deze manier wordt kunst en creativiteit bij jongeren gestimuleerd. Het project is een samenwerking tussen de Museumvereniging, het Valuascollege en Museum van Bommel van Dam.

Thema

De leerlingen van 5 havo hebben voor hun eindexamen het thema ‘Water’. Het eindexamen 2019 gaat over de symbolische betekenis van water en de manieren waarop kunstenaars, architecten en vormgevers water verbeelden en water als inspiratiebron of uitgangspunt nemen voor hun werk. Dit thema staat ook centraal in het Pop-up Museum en herken je terug in de keuze voor de werken in de tentoonstelling. Ze hebben met behulp van de conservator van Museum van Bommel van Dam zelf een selectie mogen maken met werken uit de collectie van het museum, die meer dan 12.000 werken telt.

Pop-up Museum

Het Pop-up museum is een samenwerking tussen de Museumvereniging, het Valuascollege en Museum van Bommel van Dam. Het is een project waarbij scholieren hun eigen tentoonstelling mogen samenstellen uit de collectie (in het depot) van een nabijgelegen museum. Het Valuascollege gaf meteen de voorkeur aan Museum van Bommel van Dam. De Museumvereniging organiseert zulke pop-up exposities door het hele land tijdens de Nationale Museumweek. Zo wil de Museumvereniging met de pop-up musea creativiteit stimuleren onder leerlingen, door een sterkere verbinding van scholieren met regionale en lokale collecties te bewerkstelligen.

Nationale Museumweek

Het tijdelijke Pop-up Museum is een onderdeel van de Nationale Museumweek, die door de Museumvereniging voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Dit jaar worden er 12 pop-up musea gerealiseerd: in iedere provincie één. Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers, zowel bij een Pop-up Museum als ook in hun eigen museum. Met als doel: een sterkere binding creëren met museale collecties bij het brede publiek. Dat doen we vooral door niet-museumbezoekers te confronteren, ze te verrassen binnen én het buiten het museum.

Op zaterdag 6 april is er een preview van 13.00-17.00 uur, die voor iedereen vrij toegankelijk is zodat ouders van de leerlingen en andere geïnteresseerden al een kijkje kunnen nemen.

Maakt deel uit van de volgende exposities

Leerlingen Valuascollege maken eigen tentoonstelling 8 april t/m 12 april

Tijdens de Nationale Museumweek heeft het Valuascollege van 8 t/m 12 april een eigen Pop-up Museum.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding