Eerste pop-up tentoonstelling op de toekomstige museumlocatie

7 februari 2019

De allereerste pop-up tentoonstelling op de huidige, nieuwe museumlocatie is een feit. Vanaf deze week is de tentoonstelling "50 jaar Thielen: Schetsen en tekeningen" te bezichtigen in het voormalige Postkantoor, aan de Keulsepoort in Venlo. Vanaf 3 februari presenteren Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum een paralleltentoonstelling: 50 jaar Thielen.

Museum van Bommel van Dam heeft voor de gelegenheid twee primeurs. Ten eerste mag het museum als eerste de schetsen en tekeningen tentoonstellen die samen de voorstudies vormen voor de schilderijen en veelluiken. Deze schetsen en tekeningen zijn nog nooit aan het publiek getoond. Zo had Evert Thielen het ook nooit bedoeld, hij had ze niet gemaakt om tentoon te stellen, simpelweg omdat hij niet dacht dat het werk de moeite waard zou zijn voor het publiek. Wel was hij erg onder de indruk toen hij zelf voor het eerst de tentoonstelling bezocht, voor de opening. Evert Thielen was zeer tevreden en onder de indruk van beide tentoonstellingen, in Museum van Bommel van Dam en in het Limburgs Museum. In het Limburgs Museum worden de imposante veelluiken en maar liefst 115 schilderijen getoond. Alles tezamen tonen de tentoonstellingen een overzicht van het werk dat Evert Thielen in 50 jaar tijd heeft gemaakt.

Ten Tweede hebben Museum van Bommel van Dam én Evert Thielen de primeur omdat dit de allereerste tentoonstelling op de nieuwe, huidige museumlocatie. Het voormalige Postkantoor aan de Keulsepoort in Venlo verkeert momenteel nog in de oude staat en is dan ook in pop-up vorm klaargestoomd voor de tentoonstelling "50 jaar Thielen: Schetsen en tekeningen". In 2020 wordt het gebouw verbouwd, om in 2021 als vernieuwd en gemoderniseerd museum de deuren te openen.

Lees hier meer over de tentoonstelling "50 jaar Thielen" in een artikel van Omroep Venlo.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding