Dutch Earth Week

25 september 2018

De energietransitie zorgt voor ingrijpende veranderingen in ons leven en onze leefomgeving. Hoe kunnen we deze transitie versnellen? En hoe zetten we de uitdagingen die hiermee gepaard gaan om in kansen?

Museum van Bommel van Dam en Kunstloc Brabant organiseren een Talkshow op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Zij laten zien wat bij deze complexe opgave de waarde kan zijn van kunst en design. Beide organisaties hebben de creatieve sector gevraagd nieuwe werkwijzen en scenario’s te schetsen die een impuls kunnen geven aan de energietransitie. De uitkomsten laten ons op een andere manier kijken naar het energievraagstuk én dragen nieuwe oplossingen aan.

Inspirerende voorbeelden

Op de dag van de duurzaamheid worden twee winnende projecten gepresenteerd tijdens een inspirerende lunchsessie. Onder leiding van productdesigner Marijn van der Poll praten we met betrokkenen over de resultaten, maar ook over de uitwisseling met partijen uit de energiesector die hieraan vooraf is gegaan. De sessie is onderdeel van Dutch Earth Week.

Meer informatie over de Dutch Earth Week vindt u hier.


Datum: woensdag 10 oktober.

Locatie: Beej Benders, Monseigneur Nolensplein 54, Venlo.

Het programma begint om 12.30 uur met een lunch en duurt tot ongeveer 14.00 uur.

Aanmelden: er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor de talkshow, aanmelden kan via communicatie@dutchearthweek.nl.Meer nieuws
Kunstproject verbindt tuin en ziekenhuis

Kunstproject in VieCuri

Varkenstractor van start in Venlo

Op zoek naar nieuwe scenario's voor onze voedselproductie

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NIEUWE LOCATIE MUSEUM VAN BOMMEL VAN DAM: KEULSEPOORT 1, 5911 BX VENLO Sluit melding