Documentaire Exhibition on Screen: Vermeer

31 mei 2018

Altijd al een kijkje willen nemen bij topexposities van bijvoorbeeld Van Gogh, Monet of Vermeer in gerenommeerde musea over de hele wereld? Op 10 en 12 juni vertoont filmhuis De Nieuwe Scene in samenwerking met Museum van Bommel van Dam de documentaire Exhibition on Screen: Vermeer.

Gebaseerd op de tentoonstelling  ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’ in The National Gallery London. Een frisse blik op één van de grootste artiesten van alle tijden: Johannes Vermeer, schilder van het beroemde meisje met de parel. The National Gallery heeft ervoor gekozen zich te concentreren op Vermeers relatie met muziek.

Gefilmd in Londen, New York, Washington DC, Amsterdam, Den Haag en Delft leidt de film ons ook door het hele levensverhaal van Vermeer.

Exhibition on Screen

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen begon vier jaar geleden een samenwerking met topmusea en -kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. Documentaires over fascinerende kunstenaars als Rembrandt, Matisse en Vermeer vonden hun weg naar het bioscooppubliek in meer dan vijftig landen en trokken al een miljoen bezoekers. Filmtheater De Nieuwe Scene heeft nu de rechten gekregen om de documentaires in Noord-Limburg te vertonen.


Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding