Documentaire Exhibition on Screen: David Hockney

13 september 2018

Zou jij ook weleens een kijkje willen nemen bij topexposities van bijvoorbeeld Van Gogh, Monet of David Hockney in gerenommeerde musea over de hele wereld? Op 14, 16 en 18 september vertoont filmhuis De Nieuwe Scene in samenwerking met Museum van Bommel van Dam de documentaire Exhibition on Screen: David Hockney.

De kunstdocumentairereeks Exhibition on Screen toont nu de werken van David Hockney in zijn tentoonstellingen bij de Royal Academy of Arts in 2012 en 2016, die door meer dan 1,2 miljoen mensen zijn bezocht. Waar de eerste tentoonstelling zich richt op landschapskunst, omvat de tweede tentoonstelling portretten. Hockney, inmiddels al 81 jaar oud, geeft een uniek inkijkje in zijn werkwijze. Een intiem en genuanceerd portret van een van de meest beroemde kunstenaars van Engeland.


Exhibition on Screen

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen begon vier jaar geleden een samenwerking met topmusea en -kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. Documentaires over fascinerende kunstenaars als Rembrandt, Matisse en Vermeer vonden hun weg naar het bioscooppubliek in meer dan vijftig landen en trokken al een miljoen bezoekers. Filmtheater De Nieuwe Scene heeft de rechten gekregen om de documentaires in Noord-Limburg te vertonen.
Meer nieuws
Kunstenaar Karin Bartels geeft Venlolezing

De Venlolezing wordt jaarlijks voorgedragen voor een Venlonaar jonger dan 35 jaar.

Nieuwe toekomst voor Museum van Bommel van Dam

De verzelfstandiging van het museum

Studenten schenken kunstwerk aan Museum van Bommel van Dam

Dit is het resultaat uit onderzoek van drie studenten van de Maastricht Academy of Fine Arts.

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LOCATIE DEKEN VAN OPPENSINGEL GESLOTEN: MUSEUM VERHUIST NAAR KEULSEPOORT 1, VENLO
Museum van Bommel van Dam presenteert zich tijdens de verhuizing op verschillende plekken in Venlo.
Meer info Sluit melding