Documentaire Exhibition on Screen: David Hockney

13 september 2018

Zou jij ook weleens een kijkje willen nemen bij topexposities van bijvoorbeeld Van Gogh, Monet of David Hockney in gerenommeerde musea over de hele wereld? Op 14, 16 en 18 september vertoont filmhuis De Nieuwe Scene in samenwerking met Museum van Bommel van Dam de documentaire Exhibition on Screen: David Hockney.

De kunstdocumentairereeks Exhibition on Screen toont nu de werken van David Hockney in zijn tentoonstellingen bij de Royal Academy of Arts in 2012 en 2016, die door meer dan 1,2 miljoen mensen zijn bezocht. Waar de eerste tentoonstelling zich richt op landschapskunst, omvat de tweede tentoonstelling portretten. Hockney, inmiddels al 81 jaar oud, geeft een uniek inkijkje in zijn werkwijze. Een intiem en genuanceerd portret van een van de meest beroemde kunstenaars van Engeland.


Exhibition on Screen

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen begon vier jaar geleden een samenwerking met topmusea en -kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. Documentaires over fascinerende kunstenaars als Rembrandt, Matisse en Vermeer vonden hun weg naar het bioscooppubliek in meer dan vijftig landen en trokken al een miljoen bezoekers. Filmtheater De Nieuwe Scene heeft de rechten gekregen om de documentaires in Noord-Limburg te vertonen.
Meer nieuws
Gratis rondleidingen tijdens Odd Kunstroute

Om 13.00 uur en 14.00 uur zijn er gratis rondleidingen door de tentoonstelling '50 jaar Thielen'.

Kunst en landbouw: varkenstractor laat varkenshouderij reizen door het landschap

Landbouw, veeteelt, onderwijs, ondernemerschap én kunst komen samen in één project: de Varkenstractor.

Nico de Bont restaureert nieuwe locatie museum

Nico de Bont restaureert voormalig postkantoor voor Museum van Bommel van Dam.

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NIEUWE LOCATIE MUSEUM VAN BOMMEL VAN DAM: KEULSEPOORT 1, 5911 BX VENLO Meer info Sluit melding