Documentaire Exhibition on Screen: Cézanne

25 september 2018

Op 26, 28 en 30 oktober vertoont filmhuis De Nieuwe Scene in samenwerking met Museum van Bommel van Dam de documentaire Exhibition on Screen: Cézanne.

Paul Cézanne wordt tegenwoordig gezien als een van de grondleggers van de moderne kunst. In 2017 werd er een belangrijke expositie van Cézannes portretten georganiseerd, die opende in het Parijse Musée d’Orsay, ‘doorreisde’ naar The National Portrait Gallery in Londen en nu te zien is in The National Gallery of Art in Washington. Exhibition On Screen brengt de meesterwerken van deze tentoonstelling in beeld. Door middel van interviews met curatoren en experts van diverse musea en correspondentie van de kunstenaar zelf, neemt de film het publiek naar de plaatsen waar Cézanne woonde en werkte. Een boeiende blik op het leven van een geniale kunstenaar.

Exhibition on Screen

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen begon vier jaar geleden een samenwerking met topmusea en -kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. Documentaires over fascinerende kunstenaars als Rembrandt, Matisse en Vermeer vonden hun weg naar het bioscooppubliek in meer dan vijftig landen en trokken al een miljoen bezoekers. Filmtheater De Nieuwe Scene heeft de rechten gekregen om de documentaires in Noord-Limburg te vertonen.Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding