De Nieuwe Scene en Museum Van Bommel van Dam tonen kunstdocumentaires

5 april 2018

In 2018 brengt Filmtheater De Nieuwe Scene in samenwerking met Museum van Bommel van Dam maar liefst zes kunstdocumentaires naar het witte doek! De documentaires uit de serie Exhibitions on Screen geven een kijkje geven in internationale topexposities met namen als Rembrandt, Matisse, Vermeer en Hokusai.

Als eerste wordt de documentaire 'Hokusai: Beyond the Great Wave' getoond op 11, 13 en 15 april.

Exhibition on Screen

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen begon vier jaar geleden een samenwerking met topmusea en -kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. Documentaires over fascinerende kunstenaars als Rembrandt, Matisse en Vermeer vonden hun weg naar het bioscooppubliek in meer dan vijftig landen en trokken al een miljoen bezoekers. Filmtheater De Nieuwe Scene heeft nu de rechten gekregen om de documentaires in Noord-Limburg te vertonen.


Hokusai

De documentaire 'Hokusai: Beyond the Great Wave', vernoemt naar de gelijknamige tentoonstelling in het British Museum in 2017, biedt een uniek kijkje in het bijzondere leven van de Japanse kunstenaar Hokusai. Topmusea, curatoren en andere experts voorzien de kijker van interessante analyses.

Hokusai was gefascineerd door het leven van ‘de gewone mens’ als ook de natuur en spiritualiteit. Middelpunt van dit alles en symbool voor bescherming en onsterfelijkheid, was de beroemde vulkaan Mount Fuji. Het natuurwonder werd veelvuldig door hem vastgelegd. Ook in de collectie van Museum van Bommel van Dam zijn enkele werken met de vulkaan te vinden.

Hokusai had een tragisch leven. Zo werd hij ooit getroffen door bliksem en leefde hij een periode in extreme armoede. Toch kon niks hem van zijn ultieme doel weerhouden: het streven naar de perfecte kunst. Afgelopen zomer toonde Museum van Bommel van Dam enkele prenten van Hokusai in de tentoonstelling Floating Japan in De Kasteeltuinen.

Bekijk hier alvast een voerproefje:


Meer nieuws
Vrienden schenken werk van Satijn Panyigay aan Museum van Bommel van Dam

De kunstenaar kreeg de opdracht om de oude en de nieuwe museumlocatie te fotograferen.

Vrienden rondgeleid door nieuwe museumlocatie

De Vrienden van het museum kregen een kijkje achter de schermen op de toekomstige museumlocatie.

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NIEUWE LOCATIE MUSEUM VAN BOMMEL VAN DAM: KEULSEPOORT 1, 5911 BX VENLO Meer info Sluit melding