CALL#4: Snelheid in de energietransitie

25 januari 2018

Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open calls voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen, nieuwe verbindingen te leggen en andere scenario’s voorstelbaar te maken. CALL#4 richt zich op het versnellen van de energietransitie.

Om verdere opwarming van de aarde te beperken wil Nederland in 2050 klimaatneutraal zijn. We maken dan 100% gebruik van duurzame energiebronnen waardoor het energiesysteem geen CO2 uitstoot meer veroorzaakt. Ook Venlo heeft deze ambitie. De investeringen die dat vraagt zijn nu nog betaalbaar. Hoe langer we wachten, hoe duurder het wordt. De technische mogelijkheden zijn er. Dus, waar wachten we op?

OPGAVE
Om klimaat- en energieneutraal te worden, zijn er kort gezegd twee dingen nodig: we moeten ons energiegebruik terugdringen en meer duurzame energie opwekken. Natuurlijk spelen het bedrijfsleven en de overheid daarin een grote rol, maar de consument heeft de sleutel in handen. Inwoners bepalen welke producten en diensten ze afnemen en welke politieke keuzes er gemaakt worden.

Klik hier voor volledige tekst van de oproep. 
Voor meer informatie over CALL kijk je hier. Interesse? We horen graag van je voor 25 februari 2018.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding