Artist in residence Vastenavondkamp

19 november 2020

Afgelopen zomer deden we namens woningcorporatie Antares een oproep voor het project Artist in residence. Het doel: kunstenaars werven die vanuit een huurwoning in Vastenavondkamp met en voor bewoners creatieve projecten op willen zetten om de samenhang in de wijk te bevorderen. Inmiddels is uit de vele inzendingen nu een project uitgekozen: ‘Theater(t)huis’ van theatermakers Miriam en Carla Wijnen (ook bekend als theaterduo Wijnenspeelt).

Vanuit de woning aan de Alberickstraat 40 gaan zussen Miriam en Carla theater gebruiken om verbinding met de buurt te maken. Met vrolijke, kleinschalige optredens voor allerlei groepen bewoners willen de zussen bereiken dat spelers en toeschouwers elkaar op een andere manier ontmoeten en dat mensen op die manier meer contact met elkaar maken in de wijk. Om dat te bereiken kiezen ze voor lichte vormen van theater, zoals muziektheater, stand-up comedy, rap, popmuziek, storytelling en ga zo maar door.

Miriam Wijnen: ”We komen uit cabaret en comedy en zoeken altijd naar de relativering, de humor, de grap. Daarmee kun je ook zware onderwerpen aansnijden, maar tegelijkertijd iets van licht en hoop uitstralen. De theaterprojecten in Vastenavondkamp worden ook licht en vrolijk. Zeker in de coronatijd is het fijn om wat ‘lichtheid’ toe te voegen.”

Miriam en Carla Wijnen gaan rond de jaarwisseling als artists in residence aan de slag in de Blerickse wijk Vastenavondkamp.


Beeld: Richard Fieten FotografieUw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding