Voorstellen CALL#4 bekend

11 april 2018

Hoe kunnen we een grotere groep burgers betrekken bij de energietransitie? Wat kunnen we doen om na de early adapters de grote middengroep te verleiden om actie te ondernemen? Hoe is het onderwerp energie voor meer mensen aantrekkelijk, urgent of interessant te maken en zo de energietransitie te versnellen? Dat is de kern van CALL#4. Uit 19 inzendingen zijn onderstaande voorstellen geselecteerd. 

Met haar bedrijf Lady Penelope weet ontwerper Eva Broekhuijse informatie met stijl, humor en vindingrijkheid informatie over te dragen. Bijvoorbeeld door de energieopgave te verpakken in een stripverhaal met superheld. Of door gebruik te maken van spelelementen in analoge of digitale vorm. Een van deze ideeën gaat ze voor CALL uitwerken tot concept.

Jan Janse kijkt als landschapsarchitect naar het grote geheel: de inpassing van de noodzakelijke elementen voor het opwekken of opslaan van energie in ons landschap. Voor CALL werkt hij een aantal scenario’s uit waarin lokale duurzaamheidsinitiatieven van toegevoegde waarde voor landschapsbeleving zouden kunnen zijn.

Ontwerperscollectief Groen Grijs Geel gaat één of enkele educatieve installaties ontwikkelen die tijdelijk plaatsbaar zijn in de wijk. Ze vormen een aanleiding om met bewoners in gesprek te gaan over energiebesparende maatregelen en het zelf opwekken van energie. Hoe kijken mensen hiertegenaan? En waarmee zijn ze te verleiden wél de stap te zetten?

Bert Schoeren werkt vaak aan kunstwerken in de openbare ruimte waarin energie centraal staat. Voor CALL richt hij zich op het domein bij mensen thuis. Zijn idee: een gadget ontwikkelen dat het energiegebruik in huis direct zichtbaar of hoorbaar maakt. Zodra je een stekker in het stopcontact steekt krijgt de gebruiker op speelse wijze feedback.

Meer nieuws
Beleef en ontdek de vriendschap in de kunst met VAN BOMMEL IN DE BIEB!

Na het succes van de eerste Van Bommel in de Klas, komt nu ook Van Bommel in de Bieb!

Nieuw Educatieprogramma voor basisscholen: Van Bommel in de Klas

Groot succes lancering educatieprogramma Van Bommel in de Klas!

Bekijk nieuwsoverzicht
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

Locatie Deken van Oppensingel gesloten
Van Bommel Van Dam presenteert zich buiten het vertrouwde pand, op verschillende plekken in Venlo.
Meer info Sluit melding