Stilleven met blauwe doek

Ontdek meer van de collectie


Met enige regelmaat vervaardigt Cor Dik in zijn atelier aan de Jodenbreestraat te Amsterdam interieurstukken à la Henri Boot en Kees Verwey, zijn oudere collega-kunstenaars bij de Haarlemse vereniging Kunst zij ons Doel waar hij als jongeman lid van werd. Dit Stilleven met Blauwe Doek is daarvan een goed voorbeeld.

In een hoek van zijn atelier heeft Cor Dik een opstelling gecomponeerd met een groot blauw en een rood doek die fraai contrasteren met de geelgroene muur aan de rechterkant. Op het over een tafel gedrapeerde, blauwe doek is een relatief kleine vaas met uitbundig bloeiende bloemen geplaatst. Al schilderend heeft Dik het tafereel sterk geabstraheerd weergegeven. De bloeiende bloemen zijn niet of nauwelijks individueel afleesbaar. Veel vormen zijn opvallend hoekig: kijk maar eens naar de plooival van het blauwe doek, de onder de tafel liggende dingen en de tegen elkaar aangezette kunstwerken links.

Specificaties
Materiaal:
olieverf; doek
Jaar:
1954
Afmetingen:
134 x 107.5 cm
Collectie:
Stichting van Bommel van Dam
Objectnummer:
00042
Verwerving:
bruikleen
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

BEKIJK BEELDEN UIT DE INSTALLATIE INSIDE THE BOX, OUTSIDE IN HET ONLINE POP-UP MUSEUM! Pop-up museum: Inside the box, outside Sluit melding