#supportyourlocal

13. Hans Reijnders

Beeldhouwer Hans Reijnders (1946) is weliswaar geboren in Amsterdam, maar verhuisde op jonge leeftijd al naar Tegelen. Hij woont en werkt in voormalig klooster Huize Nazareth, waar zowel zijn woning, atelier als tuin volledig in het teken staan van (beeldhouw)kunst.

Met een vader als ontwerper en meubelmaker werd kunst thuis met de paplepel ingegoten. Toch moest Reijnders van zijn ouders een opleiding tot huisschilder volgen en werkte hij bij Flos in Tegelen als glas-in-loodschilder. Uiteindelijk ging hij toch zijn liefde voor kunst achterna en volgde hij een opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in zijn geboortestad Amsterdam.

Samen met Fons Schobbers maakte Reijnders een studiereis naar de bakermat van de beeldhouwkunst: Italië. Later maakte hij vele reizen naar Japan, een grote inspiratiebron voor zijn werk. Als beeldhouwer wordt hij geïnspireerd door het ritme van het landschap en de golvende beweging van water. En door zijn grote voorliefde voor Japan en Japanse kunst. Naast beeldhouwer is Reijnders gepassioneerd kunstdocent, hij deelt zijn enthousiasme graag met anderen.

Beelden van Hans Reijnders zijn te vinden over de hele wereld en wij prijzen ons gelukkig met dit exemplaar in onze collectie!

Specificaties
Jaar:
1993
Collectie:
Museum van Bommel van Dam
Objectnummer:
11791
Verwerving:
aankoop
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LEES ALLES OVER HET TOEKOMSTIGE NIEUWE MUSEUM IN HET OUDE POSTKANTOOR! Alles over het postkantoor: vroeger & de verbouwing Sluit melding