Neues vom Gold (voorkant)

Ontdek meer van de collectie


De keuze van... Shanou, conservator Museum van Bommel van Dam:

“Joseph Beuys. Die naam staat bovenaan mijn lijstje met favoriete kunstenaars, samen met Bruce Nauman, Max Ernst en architecten als Le Corbusier. En Aad de Haas, zeker niet te vergeten; naar mijn mening één van de meest interessante Nederlandse kunstenaars, ook te zien in de online expositie ‘Tekens van Vrijheid’ op onze website!

Toen ik voor het museum kwam werken ben ik meteen gaan kijken of we werk van Beuys in de collectie hadden. Zo kwam ik uit bij dit werk. Een fotoafdruk, maar liefst aan beide kanten. Altijd een uitdaging voor een conservator, want als je geen glazen wand hebt, moet je toch echt kiezen welke kant je laat zien.

Op één van de twee kanten is een foto van Beuys zelf afgebeeld. Je ziet zijn zijkant, uiteraard draagt hij zijn kenmerkende hoed. Hij is half weggedoken in zijn jas met bontkraag. Het werk toont geen registratie van een performance, maar toont wel het gezicht van de kunstenaar, dat zo sprekend is. Het gezicht dat mij de kunstgeschiedenis ingesleurd heeft.”

Specificaties
Jaar:
1990
Afmetingen:
48.5 x 48 cm
Collectie:
Knecht-Drenth
Objectnummer:
KD-6109
Verwerving:
schenking
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LEES ALLES OVER HET TOEKOMSTIGE NIEUWE MUSEUM IN HET OUDE POSTKANTOOR! Alles over het postkantoor: vroeger & de verbouwing Sluit melding