Na de watersnoodramp

Ontdek meer van de collectie


In de panoramisch opgezette aquarel ‘Na de Watersnoodramp’ maakt Dik, die vrijwel altijd een reis-set om te aquarelleren bij zich heeft, ter plekke ‘en plein air’ in blauw, bruin, geel, groen en rood een landschap à la Vincent van Gogh, Jan Toorop en Jan Sluijters. Een flink deel van het werk wordt in beslag genomen door een egaal, grijsblauw hemelgewelf dat boordevol zoutkristallen zit. In het sterk vegetatieve, karakteristieke duinlandschap met hoger gelegen huizen heerst letterlijk en figuurlijk stilte na de storm.

De Watersnoodramp voltrekt zich in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. Cor Dik wordt persoonlijk sterk geraakt door de allesvernietigende ramp. Als geëngageerd mens en betrokken kunstenaar reist hij voorjaar 1953 met zijn oudste dochter Anje door de provincie Zeeland om persoonlijk blijken van medeleven te tonen alsook inspiratie voor een troostrijk werk op te doen.

Specificaties
Materiaal:
papier; aquarelverf
Jaar:
1953
Afmetingen:
67 x 74 cm
Collectie:
Museum van Bommel van Dam
Objectnummer:
00044
Verwerving:
schenking
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

BEKIJK BEELDEN UIT DE INSTALLATIE INSIDE THE BOX, OUTSIDE IN HET ONLINE POP-UP MUSEUM! Pop-up museum: Inside the box, outside Sluit melding