Lente, vrouw bij boom

Ontdek meer van de collectie


De keuze van... John, technicus Museum van Bommel van Dam:

“Westeriks fascinatie voor de kunst van Italiaanse schilders uit de vroege renaissance is terug te zien in zijn eigen werk, vooral in de manier waarop hij met perspectief speelt. Ik vind hem oprecht een van de beste Nederlandse kunstenaars die we als museum in de collectie hebben en zou zelfs willen dat er meer van zijn werken waren aangekocht.”

Co Westerik (1924-2018) was een Nederlands kunstschilder, die een rijk oeuvre heeft nagelaten. Hij maakte schilderijen, aquarellen, tekeningen, litho’s en etsen en werkte dagelijks in zijn atelier in Rotterdam en in de zomermaanden in Zuid-Frankrijk.

Wie heel goed zoekt op het schilderij ‘Lente, vrouw bij boom’ vindt ergens rechts bovenin op een blaadje aan de boom een datum: 2-6-‘92. Dat is de dag dat Westerik te horen kreeg dat zijn oudste dochter was overleden. Eenmaal terug in zijn atelier stond dit schilderij op de ezel waarop hij, aangedaan door de gebeurtenissen van die dag, de datum noteerde.

Specificaties
Materiaal:
linnen; olieverf
Jaar:
1992
Afmetingen:
101 x 74 cm
Collectie:
Museum van Bommel van Dam
Objectnummer:
00770
Verwerving:
aankoop
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

BEKIJK BEELDEN UIT DE INSTALLATIE INSIDE THE BOX, OUTSIDE IN HET ONLINE POP-UP MUSEUM! Pop-up museum: Inside the box, outside Sluit melding